Haberler

Kitabiyat Merkezinde Kitap Müzayedesi

Eyüp Belediyesince hayata geçirilen Kitabiyat Merkezinde kitap müzayedesi yapıldı.

Eyüp Belediyesince hayata geçirilen Kitabiyat Merkezinde kitap müzayedesi yapıldı.

Müzayede, Eyüp Belediyesi tarafından restore edilerek Kitabiyat Merkezi adıyla kitapseverlerle buluşan Zal Mahmut Paşa Külliyesinde gerçekleştirildi.

Eyüp Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Turan Koçer, burada yaptığı konuşmada, Eyüp'ün Türkiye'nin tarih ve medeniyetinin biriktiği bir şehir olduğunu belirterek, "Biz Eyüp Belediyesi olarak Eyüp'ün kültür ve sanatın merkezi olmasını istiyoruz ve bunun için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız." dedi.

Zal Mahmut Paşa Külliyesini restore ederek Kitabiyat Merkezine dönüştürmekten mutluluk duyduklarını dile getiren Koçer, mekanın yaşayan bir yer olmasını arzu ettiklerini aktardı.

Eyüp'e yeni mekanlar kazandırmaya devam edecekleri bilgisini veren Koçer, şunları söyledi:

"Sergi alanları ve müzeler oluşturmak için projelerimiz devam ediyor. Bir Eyüp kitapçısının kurulması gibi onlarca şeyi buraya kazandıracağız ama en önemlisi bu mekanları aslına uygun bir şekilde faal hale getirilerek, insanlar tarafından kullanılan, yaşayan mekanlar haline getirmek."

Müzayede münadisi, koleksiyoner Ziyaver Şencan da merkezde ramazan ayı boyunca Sahaflar Çarşısı oluşturduklarına dikkati çekerek, "Her çarşamba akşamı burada kitap müzayedesi yapıyoruz, bugün iftar daveti de yaptığımız için perşembe günü yaptık." diye konuştu.

Müzayedelere kitapseverlerin gösterdiği ilgiden memnun olduklarını dile getiren Şencan, şu ifadeleri kullandı:

"Bu müzayedelerin geleneksel hale geleceğine inanıyoruz. Kitapseverler, bu akşam daha çok Osmanlı Türkçesiyle yazılmış tarihi eserleri, hatla ilgili kitapları tercih etti. Merkezde sahafların dışında yakında Osmanlı dönemindeki tekniklerle kağıt yapımı, ciltleme gibi kitap yapımında uygulanan bütün tekniklerin öğretileceği atölyeler oluşturacağız. Bütün kitapseverleri buraya bekliyoruz."

Sahaflar Birliği Derneği Başkanı Emin Nedret İşli ise derneklerine katkı sağlayan Beyoğlu Belediyesinden sonra, Eyüp Belediyesinin de sahaflar için önemli bir mekan kazandırdığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Sahaflar için Eyüp'te güzel bir mekan oluşturuldu. Bu akşam aynı zamanda bir de iftar verilmesi, geçmişte Enderun Kitabevinin yıllarca Beyaz Saray'da yaptığı iftar yemeklerinin bir nevi devamı niteliğinde. Genellikle sosyologlar bu tür etkinliklere geleneğin yeniden inşası diyorlar, umarım bundan sonraki ramazanlarda da sahaflar ve kitapseverler bir araya gelmeye devam eder."

Gelmiş ve geçmiş bütün sahaf ustalarını rahmetle andığını vurgulayan İşli, herkesin ramazanını tebrik etti.

Müzayede sonrası kitapseverler ve sahaflar birlikte iftar yaptı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Türkiye Eyüp Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title