Haberler

Kitab-İ Dedem Korkut" Adanalılar ile Buluşuyor

Türksoy’un özel Türkiye turnesi kapsamında Azerbaycan Devlet Akademik Milli Dram Tiyatrosu’nun hazırladığı “Kitab-i Dedem Korkut” adlı oyun 11 Kasım Salı günü Adanalılar ile buluşuyor.

Türksoy'un özel Türkiye turnesi kapsamında Azerbaycan Devlet Akademik Milli Dram Tiyatrosu'nun hazırladığı "Kitab-i Dedem Korkut" adlı oyun 11 Kasım Salı günü Adanalılar ile buluşuyor.

Orta Asya kültürünün izlerini günümüze taşıyan oyun, dört kişilik performansıyla dikkat çekiyor. Oyuncular aynı zamanda Prof. Dr. Vakıf İbrahimoğlu'nun kuramını oluşturduğu "Psikosof Tiyatro Poetikası"nı da Türkiye'de sergilemiş olacak.

"Kitab-i Dedem Korkut" mistik yapısının yanı sıra, günümüz Türk kültürünün yaklaşık 1300 yıl önce de Orta Asya'da yaşayan Türk kültürüyle büyük benzeşmeler göstermesini de seyirciye sunuyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Şube Müdürü İsmail Dikilitaş, uluslararası alanda yapılan böyle bir organizasyonun Adana Şehir Tiyatrosu tarihinde ilk olduğunu söyledi. Dikilitaş, Azerbaycan Devlet Akademik Milli Dram Tiyatrosu'nun hazırladığı "Kitab-i Dedem Korkut" oyununun ve bu gibi etkinliklerin karşılıklı yapılması halinde Türkiye ve Azerbaycan arasındaki milli estetiğin ve kültürel diyalogların daha da geliştirileceğini ifade etti.

Yönetmenliğini Mikayıl Mikayılov'un yaptığı "Kitab-i Dedem Korkut" oyununun Sahne Tasarımını Mustafa Mustafayev, Müziklerini Vidadi Hasanov, Mikayıl Mikayılov, Koreografisini Parviz Memmedrazyev, Nigar Gülahmedova üstlendi. Oyunun rol dağılımında Vidadi Hasanov, Nigar Gülahmedova, Novruz Novrozlu, Perviz Memmedrazyev yer alıyor.

"Kitab-i Dedem Korkut", 11 Kasım 2014'de saat 20.00 'de Adana Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla, Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda seyircilerle buluşacak. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Azerbaycan Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title