Haberler

Kit Komisyonu Toplantısı

TCDD Genel Müdürlüğü ile bağlı ortaklıkları Türkiye Vagon Sanayi AŞ (TÜVASAŞ), Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi AŞ (TÜLOMSAŞ) ve Türkiye Demiryolu Makinaları Sanayi AŞ'nin (TÜDEMSAŞ) 2012 yılına ilişkin hesapları TBMM KİT Komisyonunca ibra edildi.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü ile bağlı ortaklıklarının 2012 yılına ilişkin hesapları TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonunca ibra edildi.

Söz konusu kuruluşların 2012 yılına ilişkin hesapları TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu toplantısında görüşüldü.

Toplantıda sunum yapan TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, demiryolu taşımacılığının Türkiye'deki gelişimi hakkında bilgi verdi.

2003 yılından bu yana demiryollarının sürdürülebilir kalkınma hamlelerinin en önemli halkalarından biri olarak görüldüğünü ve bu alandaki yatırımlara önem verildiğini dile getiren Karaman, "Bu sayede 2004-2014 yılları arasında bin 759 kilometre demiryolu yapılmıştır. Diğer taraftan, 2 bin 712 kilometrelik demiryolu inşası ise devam etmektedir" dedi.

2003 yılından bugüne kadar TCDD'nin yaklaşık 24 milyar liralık yatırım yaptığını anlatan Karaman, Türkiye'nin 40 yıllık hayali olan yüksek hızlı demiryolu projelerinin 2004 yılından itibaren gerçekleştirilmeye başlandığını ifade etti.

Mevcut ve ileride açılması planlanan YHT ve HT hatlarında çalıştırılmak üzere 106 YHT seti temini kapsamında 10 setin ihaleye çıkılmasına yönelik çalışmaların sürdürüldüğünü belirten Karaman, 80 YHT seti için ihale hazırlıklarında son aşamaya gelindiğini söyledi.

Yük taşıma verilerine ilişkin de bilgi veren Karaman, 2003 yılında 15,9 milyon ton yük taşınırken, 2014 yılında bu miktarın 28,6 milyon tona ulaştığına dikkati çekti. Karaman, aynı dönemde taşınan yolcu sayısının da 77 milyondan 152,4 milyona çıktığını kaydetti.

Toplantının ardından TCDD Genel Müdürlüğü ile bağlı ortaklıkları Türkiye Vagon Sanayi AŞ (TÜVASAŞ), Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi AŞ (TÜLOMSAŞ) ve Türkiye Demiryolu Makinaları Sanayi AŞ'nin (TÜDEMSAŞ)  2012 yılına ilişkin hesapları ibra edildi. - TBMM

Kaynak: AA / Ekonomi

Süleyman Karaman Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title