Haberler

Kısmen Kontrol Altına Alındı

Muğla'nın Milas İlçesi'nde, 4.5 saattir süren orman yangını havadan ve karadan yapılan müdahaleler sonucu kısmen kontrol altına alındı.

Muğla'nın Milas İlçesi'nde, 4.5 saattir süren orman yangını havadan ve karadan yapılan müdahaleler sonucu kısmen kontrol altına alındı. Rüzgarın sık sık yön değiştimesi nedeniyle söndürme çalışmaları güçlükle sürerken Milas Kaymakamı Fuat Güner, Akçakaya Mahallesi'ne gelerek, söndürme çalışmaları hakkında bilgi alıp, yanan alanlarda incelemelerde bulundu. Kaymakam Güner, DHA muhabirine yaptığı açıklamada, "Söndürme uçak ve helikopterleriyle yoğun bir şekilde çalışarak, akşam olmadan yangını tamamen kontrol altına almak istiyoruz. Akçakaya Mahallesi yakınlarında başlayan yangınla ilgili soruşturma başlattık. Tarım arazilerininde zarar gördüğü yangında, 35-40 hektarlık ormanlık alanının zarar gördüğü söyleniyor. Ancak, bunlar net rakamlar değil. Köylünün de zeytinlikleri ve kovanları yandı. Zarar tespitine yangının söndürülmesinin ardından en kızsa zamanda başlayacağız" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fuat Güner Akçakaya Muğla Milas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title