Haberler

Kışladaki Cep Telefonuna 7 Numara Şartı

Güncelleme:

Kışlada erbaş ve erlerin cep telefon kullanmaları serbest bırakıldı ancak bazı kurallar getirildi. Akıllı telefon yasak. Telefon rehberi ise 7 numara ile sınırlandırıldı.

Erbaş ve erlerin kışlada cep telefonlarını belirli koşullar ve saatlerde kullanabilecek. Kışlada kullanılacak telefonların SIM kartı özel olacak. Sadece 7 numarayı aramaya açık olacak telefonlara mesai saatlerinde ulaşılamayacak.

ÇALIŞMA TAMAMLANDI

Türk Silahlı Kuvvetleri, erbaş ve erlerin aileleriyle olan iletişimini geliştirmek, moral ve motivasyonu yükseltmek için kışlalarda cep telefonlarının kullanılmasına yönelik çalışmasını tamamladı.

İŞTE KIŞLADA CEP TELEFONU KULLANMANIN ŞARTLARI

Buna göre, kışlada cep telefonu belirli koşullar ve saatlerde kullanılacak. Bununla ilgili askeri yetkililerin GSM şirketleriyle görüşmeleri sürüyor. Çalışma kapsamında erbaş ve erler için özel SIM kart üretilecek. Bu kartların takılacağı telefonlar mesainin olduğu 08.00 ile 18.00 saatlerinde kullanılamayacak. Söz konusu saatlerde erişime kapalı olacak SIM kartlar, mesainin bitimiyle kullanıma açılacak. Tatil günleri ve bayramlarda ise telefonlara gün boyu ulaşım sağlanacak.

REHBER 7 NUMARAYLA SINIRLI OLACAK

Kışlada kullanılacak telefonların rehberleri de sınırlı olacak. SIM kartlarıyla erbaş ve erler, 5'i cep telefonu olmak üzere 7 telefon numarasına ulaşabilecek.

AKILLI TELEFONA İZİN YOK

Erbaş ve erlerin kışlada kullanacakları telefonların "akıllı telefon" olmasına da izin verilmeyecek. Çalışma kapsamında askerlere telefonlarını şarj etmeleri konusunda da kolaylık sağlanacak. Erbaş ve erler bunun için yatakhanelerdeki prizleri kullanabilecek. Askerler özel hazırlanacak SIM kartlarını kendileri alacak.

2 AY İÇİNDE HAYATA GEÇECEK

Kışlada cep telefonun kullanılmasına yönelik çalışmalar sürerken uygulamanın iki ay içinde hayata geçilebileceği tahmin ediliyor. Uygulama erbaş ve erlerin yanı sıra subay, astsubay ve uzman personeli de kapsayacak.

Kaynak: AA / Güncel

Tsk Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (41)

faruk:

Konuşacak bir manita olmadıktan sonra, telefon olsa ne yazar!!

8
561
yanıtYanıtla
ali:

10 dirilyonda verseler askeryenin a sını bile istemen komutanlar askerlikten nefret ettirdiler insanı

18
149
yanıtYanıtla
KOMEDYEN METOmobilWeb@haberler.com:

ERBAS VE ERLERIN MOTIVASYONU ICIN 900 LU HATLAR DA VERILSIN LUTFEN

19
93
yanıtYanıtla
MALATYALImobilWeb@haberler.com:

ÏYÏ HOŞ OLURDA DOĞUDA ASKERLÏK YAPAN ASKERLERE 1 AY ERKEN TERHÏS OLSUN ADAMLAR DEVAMLI NÕBET TEHLÏKE ÇARŞI ÏZNÏ YOK.BATIDA ASKERLÏK RAHAT.RİSK YOK ÇARŞI EVCÏ VAR.YAZIK DEĞÏLMÏ.YETKÏLÏLERR DUYRULUR.

17
6
yanıtYanıtla
türkkk:

doguda görev yapan asker ertesi gün operasyona gidecegini söylerse bu normalmi bu kişi hainse

17
5
yanıtYanıtla
ali:

askerde cep telefonunla konuşurken komutan yakaladı cep telefonunu vurdu yere kırdı üstüne çıktı bide çignedi iki ayda çarşı iznine çıkmama cezası

12
9
yanıtYanıtla
Güney doğumobilWeb@haberler.com:

İşin ucunda rant para yoksa ben de adımı doğu güney diye değişirim.

17
1
yanıtYanıtla
azad demir:

yalana bak askerlıgı s3 le bıtrdım hatta bazen leptopla dolasıyordum

15
2
yanıtYanıtla
schwarzlichmobilWeb@haberler.com:

Büyük güvenlik zafiyeti yaratacaktır. Moral konusu ise tam tersi psikoloji yaratabilir çünkü konsantre ve alışma sürecini uzatır. Zaten mesai saati dışında kullanıcagından Mevcut kışlalarda iletişim cihazlarını gelistirmek, çoğaltmak ve bu kanalları kullanmak daha yararlı olacaktır.

13
3
yanıtYanıtla
yasağı yasaklarım len:

kamera serbest olsunda nerede hırsız katil rütbeli rütbesiz açığa çıksın. . . mehmetçiklerimize eğitim zaiatı veya intihar etti denemesin

15
1
yanıtYanıtla
Tüm 41 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title