Haberler

Kışladağ Altın Madenine 5 Yıldız

Kışladağ Altın Madeni makine bakım atölyesine, Kirlilik Kontrolü Denetim Programı kapsamında 5 yıldız sertifikası verildi.

Kışladağ Altın Madeni'nde, sertifikanın verilmesi nedeniyle tören düzenlendi.

Madenin Genel Müdürü Richard Miller, yaptığı konuşmada Caterpillar (CAT) tarafından, Avrupa, Afrika ve Orta Doğu bölgelerinde ilk kez bir müşteriye uygulanan denetim programından 5 yıldız almayı başardıklarını söyledi.

Kışladağ madeninin, Avrupa'nın en büyük altın madeni olduğunu, bugüne kadar 2 milyon onsun üzerinde altın dökerek sayılı altın madenler arasına girmeyi başardıklarını belirten Miller, Caterpillar'ın verdiği sertifikanın önemli bir başarı olduğunun altını çizdi.

Caterpillar'ın Kirlilik Kontrolü Denetim Programı'nı sadece kendi temsilciliklerine uyguladığının altını çizen Miller, "Bizim talebimiz doğrultusunda Caterpillar maden sahası içindeki atölyemizde denetim yaptı ve bu alandaki en yüksek derecesi olan 5 yıldızlı sertifikayı vermeye karar verdi" dedi.

Caterpıllar Avrupa, Afrika ve Orta Doğu Bölge Müdürü Tako de Wit ise sertifikanın iki firma için de önemli olduğuna değinirken, TÜPRAG ve Kışladağ Altın Madeni'nin bir ilki başardığını söyledi.

Sürecinin 227 gün devam ettiğini ve tüm standartların üst düzey denetiminin ardından sertifikanın verilmesinin uygun görüldüğünü vurgulayan Tako de Wit, "Caterpillar, Kirlilik Kontrolü Denetim Programı 1999 senesinde yürürlüğe girdi. Bir müşteri atölyesinde elde edilen başarı performansı bizi çok memnun etti. Bu çok prestijli sertifikasyon, Kışladağ Altın Madeni işletmesinde bulunan Mobil Ekipman Bakım Bölümü'nün kirlilik kontrolünün tüm aşamalarında mutlak standartlara çok sıkı bir şekilde riayet edildiğini ve çevreyi maksimum düzeyde korumayı önemsediğimizi belgelemektedir" diye konuştu.

Borusan Makina Madencilik Ülke Müdürü Bilhan Elmacı da CAT'in kendi servislerinde değerlendirilen bu sertifikasyonun dünya genelinde 9 tane verildiğini vurgulayarak, ilk kez CAT dışında bir işletmenin almasından memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Kaynak: AA / Yerel

Caterpillar Miller Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title