Haberler

Kişisel Verilerin Korunmasının Geleceği: Rüzgar Gibi Geçti" Konferansı

Avukat Okan Çan, Avrupa Birliği (AB) Adalet Divanı'nın "unutulma hakkı" kararına ilişkin, " Türkiye'de kişisel verilerin korunması ve unutulma hakkıyla ilgili temel düzenlemeler henüz yasalaşmadığı için, kişiler sosyal medyada korumasız kalıyor" dedi.

Bahçeşehir, Bilgi ve Sabancı üniversitelerinin iş birliğiyle düzenlenen "Kişisel Verilerin Korunmasının Geleceği: Rüzgar gibi geçti" konferansında konuşan avukat Çan, internet kullanıcılarının her gün sosyal medya mecralarına kendileri veya başkalarıyla ilgili özel hayata dair bilgiler, fotoğraflar yüklediğini belirterek, kullanıcıların kişisel verilerini bir süre sonra internette görmek istemeyebileceğini aktardı.

Kişilerin kendileriyle ilgili verilerin kaldırılmasını istemesi ya da unutulmasını sağlamasının zorlu bir sürece dönüşebildiğini ifade eden Çan, konunun, Mayıs 2014 tarihinde AB Adalet Divanı tarafından verilen "Google" kararıyla daha da önem kazandığını dile getirdi.

AB Adalet Divanı'nın "unutulma hakkı" kararından Türkiye'nin şimdilik faydalanmayacağını anımsatan Çan, AB ülkelerinde kabul gören "unutulma hakkı" sonrasında, Google'ın bir günde 12 bin talep aldığına dikkati çekti.

Google'ın Avrupa ülkelerini kapsayan bir politika değişikliğine giderek, bu ülkelerden gelecek "unutulmak istiyorum" taleplerini değerlendireceğini açıkladığını söyleyen Çan, "Hatta sistemine bir talep formu bile ekledi. Google, yayınladığı Şeffaflık Raporu'nda, 2013 yılının Ocak ve Haziran ayları arasında, kendilerine en çok başvuru yapan ülkenin, açık bir farkla Türkiye olduğunu da belirtti. Türkiye'de kişisel verilerin korunması ve unutulma hakkıyla ilgili temel düzenlemeler henüz yasalaşmadığı için, kişiler sosyal medyada korumasız kalıyor. Bu alanda çıkacak ihtilafların en aza indirilmesi için yasal çerçevenin oluşturulması ve Google arama motorunun Avrupa ülkeleri için gerçekleştirdiği politika değişikliğine Türkiye'yi de dahil etmesi gerekiyor" şeklinde konuştu. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Bahçeşehir Türkiye Google Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title