Haberler

    Kişisel Özelliklere Göre Meslek Seçimi!

    Çocuğunuzu hayalinizde cerrah olarak görüyorsunuz. Peki gerçek kişilik özelliklerine göre mesleği ne olmalı?

    Türkiye'de milyonlarca genç lise eğitimi boyunca meslek seçimlerine karar vermede önemli aşamalardan geçiyorlar. Pek çok bileşenin etkilediği bu süreç çoğu genç ve ailesi için çok sancılı geçiyor.

    Meslekleri tanıyorsunuz ya kendinizi?

    Okul rehberlik ve kariyer servisleri sayesinde meslekleri tanıma, okullar hakkında bilgi alma, mesleğin icracıları ile tanışarak bu önemli karar verilmeye çalışılıyor. Peki gençlerin kişiliği? Bu süreçte çoğu kez atlanan bir nokta olarak karşımıza çıkıyor. Oysaki meslek tercihi kişinin kendini gerçekten tanımasıyla sağlıklı bir sonuca ulaşabilecek bir süreç olmalıdır.

    Enneagram metodolojisi ile oluşturulan 72 soruluk test sonunda genç, kişilik özelliklerini öğreniyor. Hem de görünür olan ve olmayan tüm yönleriyle bu özellikler, yetkinlikler raporlanıyor.

    Öğrenci kendisini tanıyor

    Mizaç Haritası, öncelik olarak 'Öğrenci Kimdir?" sorusunu yanıtlıyor. Yetkinlikleri, kişilik özellikleri, değerlerin uygun olabilecek meslek önerileri ile yol gösteriyor.Uygulama Türkiye koşullarına uygun olarak hazırlanmış.

    Mizaç Harita Raporlama Sistemi Nedir?

    Bireylerin kişilik özelliklerini, yetkinliklerini, imkan ve potansiyellerini, nasıl ve ne şekilde kullandıklarını, motivasyon ve stres kaynaklarını gösteren analitik bir raporlama sistemidir.

    Mizaç harita raporlama sistemi bir kişilik envanteridir. Bu ülke topraklarında üretilmiş tamamen yerel kültür için geliştirmiştir. Geçerliliği ve güvenirliliği yapılmış bilimsel olarak standardize edilmiştir.

    Uygulama sessiz bir ortamda 30 dakikada çözebileceğiniz 72 sorudan oluşur.

    Testi çözdükten sonra uzmanların değerlendirmesi ile bir rapor hazırlanıyor. Raporda; kişinin profil özeti, kimlik kartı, kişiye spesifik olarak uygun meslek ve ilgi alanları, genel olarak uygun olabilecek meslek alanları, mizaç özellikleri, stres altında potansiyel riskler ve rahat iken sergilenen özellikler ortaya çıkartılıyor.

    Neden Mizaç Harita Raporlama Sistemi?

    Mizaç Harita Raporlama Sistemi sadece mizaca bağlı özellikleri değil aynı zamanda kişilik üzerinde etki oluşturacak diğer faktörlerin de ortaya çıkan bir rapor hazırlar.

    Meslek kişiliğin bir yansıması olmalı ki kariyer yapılabilsin, kişi mutlu olabilsin. Bu nedenlerle, Mizaç Harita Raporlama Sistemi tam da kişinin nerede olması gerektiğini işaret ediyor.

    Define haritasındaki hazineyi bulun!

    Bireyler sahip oldukları yetkinlikler, kişilik özellikleri ve değerlerini kullanmaya olanak sağlayan ortam ve mesleklere ihtiyaç duyarlar. Bu ihtiyaca doğru cevabı bulmak tıpkı define haritasında hazineyi bulmak gibidir. Mizaç Harita Raporlama Sistemi kişinin kendi hazinesini bulması için rehberlik yapıyor.

    Gelecekteki olası problemleri öngörün

    Yetkinlik, kişilik özellikleri ve değerler dışında mizacınıza bağlı potansiyel risklerinizi de tespit ettiği için gelecekte olası yaşayacağınız sıkıntılar konusunda da haberdar olmanızı sağlar.

    En güçlü ve zayıf yönleriniz

    Rapor sayesinde en güçlü 10 yetkinliğiniz ve kişilik özelliğiniz, güçlendirmeniz gereken 10 yetkinlik ve kişilik özelliğiniz, sahip olduğunuz ve tetiklenmesi ile ortaya çıkacak olan 10 potansiyel riskinizi de öğrenebilirsiniz.

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Türkiye Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title