Haberler

Kışanak'ın Kulp Ziyareti

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gülten Kışanak, Kulp ilçesi ziyaretinde bir dizi temaslarda bulunduktan sonra tesis açılışı yaptı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gülten Kışanak, Kulp ilçesi ziyaretinde bir dizi temaslarda bulunduktan sonra tesis açılışı yaptı.

Kulp Belediye Başkanlığı'na gelen Kışanak, Kulp Belediye Başkanı Metin Dinar ve Belediye Meclis üyeleriyle yaptığı toplantıda, yapılan çalışmaları ve yapılacak yatırımları ele aldığı bildirildi.

Toplantıdan sonra açıklama yapan Kışanak, "Toplu taşıma hizmetler ağını genişletmek adına yakın bir tarihte var olan araçlarımıza yeni araçlar ilave edilerek hizmet sunmaya başlanacaktır. Yol, alt yapı, sanat yapıları ve arıtma tesisleri ile ilgili çalışmalar için ön raporlar hazırlanmış olup projelendirilme aşamasına geçilmiştir. En kısa sürede bu projeleri hayata geçirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Dinar da, bir yıl içerisinde yaptıkları hizmetleri ve yapılacak hizmetler kapsamında hazırlanan programı anlattıkların9ı söyledi.

Dinar, "Kulp ilçesinin coğrafi koşulları göz önüne alınarak Büyükşehir Belediyesince yapılması gereken hizmetler konusunda ağırlık verilmesi  büyük bir önem arz ediyor. Bu konuda bizim ve Kulp halkının, Büyükşehir Belediyesine güveni sonsuzdur" diye konuştu.

Belediyedeki temaslarının ardından Kışanak ve beraberindekiler, yapımı biten içme suyu projesinin açılışı için su verilen depoya gitti.

DİSKİ Genel Müdürü Zülküf Karetekin, içme suyu projesi hakkında bilgi verdi.

Projeyle Kulp'un 35-40 yıllık su ihtiyacını karşılayacaklarını ifade eden Karatekin, şöyle konuştu:

"20 km mesafede çelik borularla getirilen cazibeli su, nüfus artışları göz önünde bulundurularak Kulp ilçesinin 35-40 yıllık su ihtiyacını karşılayabilecek niteliktedir. İlçeye 24 saat kesintisiz su verilecektir."

Diyarbakır Belediye Bşkanı Kışanak, Karetekin ve Dinarile birlike kurdelayı keserek tesisin açılışını yaptı.

Kışanak, açılış töreninden sonra çarşıyı gezerek esnafın sorunlarını dinledi.

Esnaf ziyaretinde Kışanak'a, belediye meclis üyeleri, HDP ve DBP yöneticileri eşlik etti.

Kaynak: AA / Yerel

Metin Dinar Diyarbakır Kulp Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title