Haberler

Kışanak Fidan Çiftinin Taziyesinde

Güncelleme:

Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak, belediye çalışanı Yekta Fidan'ın 90'lı yıllarda çatışmalarda ölen anne ve babasının taziyesine gitti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak, belediye çalışanı Yekta Fidan'ın Mardin'in Savur ilçesinin Yeşilalan Mahallesi'ne 1993'te yaşamını yitirdiği belirlenen babası Devlet Fidan ile 1997'de yaşamını yitirdiği belirlenen annesi Latife Fidan için kurulan taziyesine katıldı.

Kışanak, beraberinde Ulaşım Daire Başkanı Hikmet Altuğ, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Murat Alökmen, İnsan Kaynakları Daire Başkanı Mustafa Çelik'in ile yaklaşık 50 belediye çalışanı da eşlik etti. Kürt halkına başsağlığı dilerek söze başlayan Kışanak, Kürtlerin zor bir süreçten geçerek bugüne geldiğini söyledi. "Kürt halkı uçurumun kıyısına gelmişti, yok olmanın kıyısına gelmişti" diyen kahramanca çıkışlarla imkansızın başarıldığını belirten Kışanak, bu sayede tarihin yeniden yazma fırsatı doğduğunu söyledi. "Bir evladın yerine konulabilecek hiçbir şey yoktur" diye konuşmasını sürdüren Kışanak, "Sadece ve sadece biz burada bu acıyı paylaşıyoruz. Bu onurlu çıkışın Kürt halkına yeniden bir yaşamı armağan etmesi karşılığında şükranlarımızı ifade etmek istiyorum. İnanıyorum ki annelerin acılarını dindirecek bir tek şey var; evlatlarının hayallerinin gerçekleştiği günü görmektir" şeklinde konuştu.

Fidan ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileyen Kışanak ve beraberindekiler daha sonra Yeşilalan Beldesi Taziye Evi'nden ayrılarak Savur Belediyesi'ne geçti ve Eşbaşkanlar Mehmet Aydın Alökmen ile Gurbet Tekin'i ziyaret etti. Eşbaşkanlara başarılar dileyen Kışanak, "Savur için inanıyorum ki güzel şeyler yapacaksınız. Biz de bugün bu güzel ilçemize sizleri ziyaret etmek için geldik" dedi. Savur'un yeşilliğine dikkat çeken Kışanak, "Burada 5 yıl belediye başkanlığı yapan 10 yıl daha gençleşir" dedi. Kışanak, "Belki yükünüz ağır, sorunlar var, şimdiye kadar ihmal edilmiş, yapılmamış çok şey var. Eminim ki sizler büyük bir gayret ve çaba ile bu sorunların üstesinden gelmek için çalışacaksınız. İnanıyorum ki bu dönemin sonunda siz gençleşeceksiniz" diye konuştu.

Kışanak farklılıkları da kapsayan, herkesi bir arada kucaklayan ve barış içerisinde yaşamasını temin eden bir politikalarının olacağını ifade ederek, "Bizler de Amed Büyükşehir Belediyesi olarak, Amed halkı olarak her zaman buraya gezmeye geleceğiz" dedi. Kışanak, Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman yanlarında olacaklarını bildirdi.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Mustafa Çelik Yeşilalan Mardin Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title