Haberler

Kışanak: Dsi, Silvan'ı Susuz Bıraktı

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, DSİ'nin tünel çalışmaları sırasında su damarının çatladığı ve bu yüzden Silvan İlçesi'nde su sıkıntısının başladığını söyledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, DSİ'nin tünel çalışmaları sırasında su damarının çatladığı ve bu yüzden Silvan İlçesi'nde su sıkıntısının başladığını söyledi.

Başkan Kışanak, bugün Silvan'da, Muhtarlar Derneği Başkanı Murat Ateş, köy ve mahalle muhtarları ile bazı STK temsilcileriyle birlikte Silvan Tüneli'nde incelemelerde bulundu. Muhtarlar Derneği Başkanı Murat Ateş, Silvan'ın eskiden su bolluğu nedeniyle ismi 'Yeşil Silvan' olarak anıldığını hatırlatarak, yaşanan su sıkıntısı nedeniyle vatandaşların artık banyo yapmaz hale geldiğini söyledi. Ateş, şunları söyledi:

"DSİ Silvan Barajı kapsamında Silvan Tüneli çalışmaları sırasında ciddi bir yer altı suyu ile karşılaşmıştır. Bulunan bu su kaynağının damarının çatlaması sonucu Silvan şehir merkezi ve köylerin susuz kalmasına neden olmuştur. 1980'li yılların başına kadar ilçemiz Yeşil Silvan olarak adlandırılırdı ve böyle bilinirdi. 2014 senesinde ise, Silvan Yeşil sıfatını tamamen kaybettiğini görüyoruz. Bugün Silvan'da su sorunun ulaştığı nokta, belediyenin mevcut imkanlarla tek başına halledeceği bir mesele olmaktan çıkmıştır. Başta DSİ olmak üzere, sorumluluk bilincinde olan bütün kamu kurumları, bir araya gelmeli. Belediye veya kaymakamlık bünyesinde kurulacak bir komisyonun bu sorunun çözümü için bir an önce harekete geçmesi gerekmektedir. DİSKİ, şu anda Silvan'ın su ihtiyacını taşıma yöntemiyle sağlıyor. Yani taşıma yöntemiyle su ile değirmen taşı döndürülmeye çalışıyor."

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Kışanak, sorunun doğru anlaşılması ve devletin bütün olanaklarını harekete geçirerek, bu soruna çözüm yaratması gerektiğini söyledi. Tünrel kazısı sırasında içme suyu şebekesinde bulanık sular akmaya başladığını belirten Kışanak, "Bu nedenle Silvan'daki halkımıza verdiğimiz su bulanıklaşmıştır. Bunu gidermek için DİSKİ, elinden gelen bütün imkanları seferber etmiştir. Yeni sondaj kuyuları açılmıştır. En büyük sorun saniyeden bin 850 litre su boşuna akmaktadır. Yeraltı suyunun azalması Silvan'ın ve çevre köylerin bundan etkilenmesi demektir" dedi.

Köylerde bulunan kuyulardaki suyun da zamanla kuruması tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını kaydeden Kışanak, "Bu nedenle yeraltındaki su kaynağında oluşan yırtığın giderilmesi ve boşuna akan bu suyun önlenmesi lazım. Bu sorunlara neden olan DSİ'nin yaptığı tünel çalışmasıdır. Bütün sorumluluk merkezi hükümette ve DSİ'dedir" diye konuştu.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı basın açıklamasının ardından Başkan Kışanak, Silvan tünelinde çalışma yürüten firma yetkilileriyle görüşerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. - Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Murat Ateş Diyarbakır Silvan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500

Yorumlar (1)

DiyarbakırlıMobil-IOS:

Arkadaş sen dersimli değilmisin nerden bileceksin sen yeşil silvanı hizmet ettiğinizimi sanıyorsunuz siz Diyarbakır çöpten geçilmiyor ancak biji biji yapın siz

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title