Haberler

Kışanak: Devletin 90 Yıllık İhmali Öz Yönetimle Sona Erecek

Güncelleme:

30 Mart 2014 yerel seçimlerine bir hafta kala Diyarbakır'da BDP Belediye Başkan Adaylarının seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye eş başkan adayı Gültan Kışanak, BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Mehmet Emin Yılmaz, Sur Belediye eş başkan adayları Fatma Şık Barut, Seyit Narin encümen adayları, BDP Sur İlçe yöneticileri ve yüzlerce BDP'li seçim çalışmaları kapsamında Terkan bölgesinde yer alan köyleri ziyaret etti.

Yüzlerce araçla konvoy oluşturup Sımaki köyüne gelen BDP eş başkan adayları ve partilileri köy halkı BDP bayraklarıyla, kadınlarda ellerindeki "Jın Jiyan Azadi" dövizleriyle karşıladı. Araç sayısının fazla olmasından dolayı trafik aksayınca yüzlerce partili yürüyerek köye ulaşmak zorunda kaldı.

Partililer ve köy halkı, köy meydanına BDP lehine sloganlarla yürüdü. Kadınların yoğun ilgisiyle karşılanan Gültan Kışanak ve Sur Belediye Eş başkanları bir süre köy meydanında halkla sohbet edip, köyün genel sorunlarını dinledi.

Sımaki halkını selamlayıp, verdikleri destekten dolayı kadınlara ve gençlere teşekkür ederek konuşmasına başlayan M. Emin Yılmaz, "Buraya oy istemeye gelmedik. Kendi evimize geldik" dedi. Özgürlük mücadelesinde Kürt köylerinin çektiği zorlukları ve verdikleri emekleri iyi bildiklerini dile getiren Yılmaz, konuşmasının devamında "30 Mart 2014 seçimleri Kürt'ler açısından büyük bir öneme sahiptir. Özellikle başta önder Apo ve Kürt halkının özgürlüğü düşünüldüğünde önümüzdeki yerel seçimler Kürt'ler açısından bir referandum özelliği taşıyor" dedi. Kürtlerin yürüttüğü özgürlük mücadelesinin sonuçlarını yeni yeni almaya başladıklarının altını çizen Yılmaz, "Bu uğurda siz değerli halkımızın birçok evladı şehit düştü. Yine birçok arkadaşımızın emekleri sayesinde bu noktalara geldik. Sizlerin huzurunda bir kez daha tüm yoldaşlarımızı minnetle anıyorum" dedi.

'MECLİSLERLE KENTİMİZİ YÖNETECEĞİZ'

Yılmaz'ın konuşmasının ardından konuşan Sur Belediye Eş Başkan adayı Fatma Şık Barut köy halkına bu görkemli karşılamasından dolayı teşekkür etti. Barut konuşmasının devamında "Sımaki köyünde gösterdiğiniz, bu birlik ve ittifak tüm Kürdistan için iyi bir örnektir. Barut bundan sonra tüm yük bizim sırtımızda olacak. Bizler size hizmet etmek için sürekli yanınızda olacağız" diye ifade etti.

Hiçbir köyün su ve yol sorunu kalmayacağını kaydeden Barut, "Bütün köyleri sizlerle beraber yöneteceğiz. Bu yönetim modeli de sizlerin oluşturacağı meclislerle olacak. Demokratik Özerlik yönetimini esas alıp, kadın, gençlerin kuracağı meclisler de bizlere yardımcı olup, köyümüzü ve kentimizi hep beraber yöneteceğiz" şeklinde konuştu. Diyarbakır Büyükşehir Belediye eş başkan adayı Gültan Kışanak konuşmasına başlamadan önce köydeki gençlerin verdiği beyaz güvercinleri gökyüzüne bıraktı.

Sımaki halkının birlik ve beraberliğini kutlayarak konuşmasına başlayan Kışanak, "Bu onurlu duruş ve halkın özgürlüğü adına başlattığınız yürüyüş için sizlere teşekkür ediyorum. Bu mücadelenin sahipleri sizlersiniz. Özgürlük yürüyüşünde birçok evladınızı yitirmenize rağmen, özgürlük tutkunuzdan asla vazgeçmediniz" diye ifade eden Kışanak, "Bizler de bu yüzden tüm değerlerimize ve özgürlük mücadelesinde emeği geçen yoldaşlarımız adına sizlere layık olmaya çalışacağız" dedi.

'DEVLETİN 90 YILLIK İHMALİ ÖZ YÖNETİMLE SONA ERECEK'

Devletin 90 yıldır bölgeye hizmet götürmediğini öne süren Kışanak, "köy ve mezralarımıza, 90 yıllık cumhuriyet tarihi boyunca nerdeyse hiçbir hizmet götürülmedi. Öncelikli görevimiz 90 yıllık ihmalle son vermektir" şeklinde konuştu. Kışanak "Bize sürekli olarak soruyorlar. Öz yönetim nedir ve ülkeyi böler mi? Onlar batıya yaptıkları hizmeti Kürdistan'a yapmayarak ülkeyi zaten bölmüş durumda" diyerek şunları söyledi:"Öz yönetim hırsızlık yapmamaktır. Halkın malını gasp etmemektir. Bizlerin de bu konuda pratiği bellidir. Biz bütün kaynaklarımızı çarçur etmeden ve tek bir liranın da değerini bilerek sizlere hizmet edeceğiz"

Yapılan konuşmaların ardından BDP Belediye eş başkan adayları ve partililer köy halkıyla beraber halay çekti. Sımaki köyü ziyaretinin ardından Kurdomer köyündeki mevlide katılan eş başkanlar ve partililer burada bir süre köy halkıyla sohbet etti. Kadın eş başkanları Kışanak ve Barut'tun, köydeki kadınlar tarafından coşkuyla karşılanması dikkat çekti.

'30 MART AKŞAMI EN BÜYÜK HALAY ÇEKİLECEK'

Beybune köyünde düğüne katılıp halay çeken partililer, belediye başkan adayları gelin ve damattı tebrik ederek, hediyelerini sundu. Belediye eş başkan adayları en büyük halayın 30 Mart akşamı çekileceğini belirtti. Beybune köyü halkı, ziyaretçilerini sloganlarla uğurladı.
Başkan adayları ve partililer ziyaret ettikleri köylerde "Amed Seçim Beyannamesi 2014" adlı kitapçıkları da köy halkına dağıttı. Beybune köyünün ardından Fıdella, İncili, Sutaxa, Mılla, Akverana Mezın, Xalıta, Nıvirdaş, Pir-eli, Tılelek, Akverana Pıçuk köylerini de ziyaret eden eş başkan adayları ve BDP'liler günlük seçim çalışmalarını tamamladı.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Seyit Narin Diyarbakır Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
title