Haberler

Kış Turizmine Spor Desteği

Muğla'da Cumhuriyet tarihinin en büyük spor yatırımları tamamlanma aşamasına geldi. Muğla genelinde 25'ten fazla spor tesisinin birçoğu tamamlanırken, birçoğu da bitme aşamasına geldi. Özellikle Menteşe ilçesinde yapılan Yüzme Havuzu ve Spor Salonu ilçelere yapılan salonlar ve uzun süredir atıl vaziyette bulunan futbol sahalarının modernizasyonu ile Muğla kış turizmi için önemli bir eksikliğini gidermiş olacak.

Fethiye'de yapılan 2 bin 500 kişilik spor salonu, Seydikemer'de yapılan 500 kişilik salon ve hali hazırda var olan salonla, Fethiye bölgesi ılıman iklimi ile özellikle Avrupa'daki önemli Basketbol ve Voleybol takımları için bir cazibe merkezi olmaya aday. Yine Marmaris ve Bodrum'da mevcut salonların yanı sıra yapımına başlanan Bin'er kişilik son derece modern ve içinde antrenman salonları da barındıran salonlarında bitmesi ile Dünyanın gözde yaz turizmi cazibe merkezleri kış aylarında da özellikle Kuzey Avrupa ülkelerinin kamp merkezi olmaya aday hale getirilecek.

Hedeflerinin Muğlalıların spor yapması olduğunu söyleyen Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, "Yapılan bu tesislerle Muğla'nın uzun yıllardır konuşulan ve önemli bir eksiği olan alternatif turizmi destekleyecek ve kış turizmini canlandıracak spor ayağını tamamlamaya çalışıyoruz. Muğla İl Merkezi Menteşe'de var olan ama uzun yıllardır atıl durumda olan, ya da son derece kötü durumda hizmet veren binaların bulunduğu futbol sahalarını da revize ettik. Ortaköy'de 3, Düğerek'te 1, Merkezde 1 olmak üzere 5 saha ve son olarak Kötekli'ye yapılan sentetik yüzeyli çim saha ile Merkezde toplam 6 sahaya kavuştuk. Gelinen noktada adı spor turizmi ile alınan illere bir alternatif daha ortaya koyduğumuza inanıyorum" dedi.

İl genelinde 1 stadyum, 8 spor salonu, 5 Gençlik Merkezi, bir yüzme Havuzu, 3 sentetik yüzeyli futbol sahası, 4 futbol sahası soyunma odası, 2 tribün yapımı gerçekleştirdiklerini belirten Çeker, "2015-2016 sezonunda Muğla genelinde yılda bölgesel-ulusal ve uluslar arası 200'den fazla organizasyonda 50 binden fazla sporcu, antrenör, idareci ve spor tutkununun ağırlayacağımızı tahmin ediyoruz" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fethiye Menteşe Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title