Haberler

Kış Tedbirleri Toplantısı

Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde gerçekleştirilen toplantıda 2016-2017 dönem kış tedbirleri masaya yatırıldı.

Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde gerçekleştirilen toplantıda 2016-2017 dönem kış tedbirleri masaya yatırıldı.

Vali Yardımcısı Mahmut Yıldırım başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Süleymanpaşa Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri, Kızılay ve ile ilgili kurum müdürleri katıldı.

"Aksaklıkları da bertaraf edeceğiz"

Toplantı öncesinde açıklama yapan Vali Yardımcısı Mahmut Yıldırım, tedbirlerin üst seviyede olduğuna dikkat çekerek, "Malumunuz kış dönemine girdik. Kış sezonunda alınacak olan tedbirleri daha öncede yaptığımız ortak toplantılarda görüştük ve ele aldık. İlimizde kış döneminde yağmur, tipi, kar, buzlanma ve sis gibi olumsuz hava şartlarında otoyollar, karayolları, kent içi ve mahalle yollarımızda gerekli trafik güvenliğinin sağlanması ve bu yollarımızın sürekli olarak kış mevsiminde açık tutulması için aldığımız tedbirleri gözden geçireceğiz. Yaptığımız uygulamalarda her hangi bir aksaklıklar varsa onları da değerlendireceğiz ve bu aksaklıkları da bertaraf edeceğiz. Bu anlamda tüm arkadaşlarımızla böyle bir toplantıyı gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Ekipler 7/24 esasına göre alarmda olacak

Vali Yardımcısı Mahmut Yıldırım, ekiplerin 7/24 saat esasına göre alarmda olacağını ifade ederek, "Şu anda yaptığımız çalışmalar sonucunda vatandaşlarımızın ulaşımını en güvenli şekilde sağlamak, gidecekleri yerlere gitmeleri için her hangi bir sorun olmadan ulaşmalarını temin etmek maksadı ile tüm ekiplerimiz karayolları, Büyükşehir Belediyesi ve AFAD 7/24 saat esasına göre çalışma programlarını yaptılar. Grayder, kar küreme araçları, arama ve kurtarma araçları ve benzeri tüm ekiplerini hazır vaziyete getirdiler. Emniyet ve jandarma ekiplerinin de desteği ile şu anda kış tedbirlerini koordinasyonlu bir şekilde sürdürmekteyiz. ve sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

1 Aralıktan sonra kar tipi lastik takma zorunluluğu

Vali Yardımcısı Mahmut Yıldırım, kış lastiği uygulamasına da vurgu yaparak, "Tekirdağ ilimizde vatandaşlara şu hatırlatmayı yeniden yapmak istiyorum. 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında yolcu taşımacılığı ve yük taşımacılığı yapan ticari araçlarda kar tipi lastik takma zorunluluğu getirilmiştir. Bu anlamda da trafik ekiplerimiz yoğun bir şekilde kontrollerini yapıyorlar. Şunu memnuniyetle ifade edeyim ki, yapılan kontrollerde ilimizde vatandaşlarımızın bu konulara büyük oranda riayet ettiklerini gözlemliyoruz. Bu konuda vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Vali Yardımcısı Mahmut Yıldırım, vatandaşlara birde uyarıda bulunarak, "Son olarak tüm vatandaşlarımızdan trafik kurallarını uymalarını rica ediyorum. Bu anlamda mutlaka kemer takmaları konusunda, araçlarında zincir, takoz ve benzeri ekipmanları bulundurmaları konusunda özellikle rica ediyorum. Yine vatandaşlarımızın uykusuz, alkollü bir şekilde trafiğe çıkmamalarını ve mutlaka hız limitlerine riayet etmelerini özellikle rica ediyorum. Hem kendi can güvenlikleri hem de mal güvenlikleri açısından, diğer vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından oldukça önemli olduğunu bir kez daha vurguluyorum. İnşallah hayırlısı ile kış mevsimini kazasız belasız bir şekilde atlatacağımızı umuyorum" diyerek konuşmalarını noktaladı.

Konuşmaların ardından, kış tedbirleri toplantısı sona erdi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mahmut Yıldırım Süleymanpaşa Tekirdağ Kızılay Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title