Haberler

Kış soğuklarında sokak hayvanlarına sıcak yuva -

Yozgat'ta bir süredir etkili olan soğuk ve yağışlı hava insanları olduğu kadar sokaklardaki hayvanları da etkiliyor.

Yozgat'ta bir süredir etkili olan soğuk ve yağışlı hava insanları olduğu kadar sokaklardaki hayvanları da etkiliyor. Yozgat Belediyesi, sokaklarda donma tehlikesi yaşayan sahipsiz köpek ve kedileri kış boyunca sıcak barınaklarda koruma altına alıyor.

Yozgat Belediyesi Geçici Hayvan Barınağı, kış mevsiminde sokakta donma tehlikesi ile karşı karşıya kalan sokak hayvanlarına ev sahipliği yapıyor.

Sokaklardan tek tek toplanan köpek ve kediler, barınakta tedavi ve aşıları yapıldıktan sonra sıcak kulübelere alınıyor.

Belediye Başkanı Yusuf Başer, gazetecilere yaptığı açıklamada, sokak hayvanlarını kışın dondurucu soğuğunda sahipsiz bırakmadıklarını söyledi.

Kış mevsiminde sokak hayvanlarını tek tek toplayıp muayenelerini yaptıktan sonra kulaklarına kimlik yerine geçen kulak küpesi taktıklarını kaydeden Başer, "Kış döneminde donma tehlikesi yaşayan sokak hayvanlarını araçlarla topluyoruz. Hayvanların üşümemesi için elektrikli sıcak battaniyeler kullanıyoruz" dedi.

250 köpek, 250 kedinin barınabileceği modern yapıya sahip olan Geçici Hayvan Barınağı'ndaki köpek ve kediler için esnaftan ekmek ve et artıklarını toplayarak değerlendirdiklerini anlatan Başer, şunları söyledi:

"Ayrıca biz sadece hayvan barınağındaki hayvanları düşünmüyoruz. Dışarıda doğada yaşayan hayvanlar için de Zabıta Müdürlüğümüz yaşam alanlarına yiyecek bırakıyor. Biz bunu ecdadımızın geleneği olarak görüyoruz. Barınakta hayvanları kısırlaştırıyoruz, ameliyatlarını yapıyoruz, gerekli aşılarını yaptıktan sonra da havalar düzeldiğinde tekrar doğaya bırakıyoruz."

Barınak görevlisi Recep Adıgözel ise kışın soğuk havalarda toplanan köpeklere karınlarını doyurduktan sonra sıcak bir ortam sağladıklarını söyledi.

Daha çok üşüyen köpekleri bazen battaniyeye, bazen de montunun arasına alarak ısıttığını anlatan Adıgözel, "Küçük, biraz daha zayıf oldukları için yavru hayvanları bazen montuma sarıp ısıtıyorum" dedi.

Muhabir: Özcan Güney

Yayınlayan: Ersin Altınsoy

Kaynak: AA / Güncel

Yozgat Belediyesi Yusuf Başer Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title