Haberler

Kış Ortasında Yazdan Kalma Günler

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde soğuk bir kış mevsimi geçiren vatandaşlar, yazdan kalma günleri yaşıyor.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde soğuk bir kış mevsimi geçiren vatandaşlar, yazdan kalma günleri yaşıyor. Güneşli havayı fırsat bilen vatandaşlar Cengiz Topel Caddesini doldurarak sıcak havanın tadını çıkardı.

Son yılların en soğuk mevsiminin yaşandığı ilçede, çoğunluğunu yaşlı vatandaşların oluşturduğu kalabalık, caddelerde gezerek vaktini geçiriyor. Öğle vakti Cengiz Topel Caddesi üzerinde toplanan vatandaşlar ikindi namazına kadar burada gezerek sohbet ediyor. Bazı vatandaşlar ise kaldırımlardaki taburelere oturup güneşin tadını çıkarıyor. Şehir merkezindeki esnaflar da hava sıcaklığını fırsat bilip iş yerlerinde temizlik yaptı. Abdurrahman Ekici (74) isimli vatandaş, son yılların en az yağışlı mevsiminin yaşandığını belirterek, "Her geçen yıl bir önceki yılımızı arar olduk. Mevsimler çok değişti, eskiden bu günlerde Yüksekova'da soğuktan, kardan dışarıya çıkılmazdı. Fakat şu an sanki baharı yaşıyoruz" dedi. Abdullah Taş da (60), ömrü boyunca kış ortasında böyle bir sıcaklık görmediğini belirterek, "Arkadaşlarımızla burada toplanıyoruz, güneş altında çay içerek, sohbet edip zaman geçiriyoruz. Gündüzleri güneş çıkıyor, geceleri ise ayaz oluyor. Böyle giderse çok iyi olur. Soğuklar bizi mahfetmişti" diye konuştu. - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yüksekova Güneşli Hakkari Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title