Haberler

Kış Ortası Kuş Sayımı Çalışması Başladı

Güncelleme:

Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü ekipleri, her yıl bölgede düzenli yapılan sulak alanlardaki kuş sayımına başladı.

"Kış ortası kuş sayımı" çalışması başladı-Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü ekipleri, bölgedeki sulak alanlarda "kış ortası kuş sayımı" çalışması başlattı-Bölge Müdürü Yılmaztürk: -"Geçen yıl Bölge Müdürlüğü olarak 30 alanda 47 türde 556 bin kuş saydık"-"Bazı yıllar Eğirdir Gölü'nde 300 bin, Burdur Gölü'nde 120-130 bin, Beyşehir Gölü'nde 200 bin kuş sayılıyor" Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü ekipleri, her yıl bölgede düzenli yapılan sulak alanlardaki kuş sayımına başladı. Ekipler, Burdur'daki Karataş Baraj Gölü yakınlarına gelerek teleskop ve dürbün yardımıyla kuş sayımı yaptı. Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın önem verdiği çalışmalardan birinin kuş sayımı olduğunu söyledi. Doğal dengenin durumunu en iyi su kuşları ile takip edebildiklerini anlatan Yılmaztürk, bu kuşların su seviyesinin azalmasından ya da ağır kış şartlarından olumsuz etkilenebildiklerini kaydetti. Bölge Müdürlüğü olarak sulak alanlardaki kuş sayımlarını 1990'lı yıllardan bu yana sürdürdüklerini anlatan Yılmaztürk, şu bilgileri verdi: "Geçen yıl Bölge Müdürlüğü olarak 30 alanda 47 türde 556 bin kuş saydık. Kuş sayımları açısından en önemli sulak alanlar Burdur Gölü, Eğirdir Gölü ve Beyşehir Gölü'dür. Bazı yıllar Eğirdir Gölü'nde 300 bin, Burdur Gölü'nde 120-130 bin, Beyşehir Gölü'nde 200 bin kuş sayılıyor. Kuş sayımlarını yıllık değil, uzun periyotlar açısından değerlendiriyoruz."Yılmaztürk, bu sayımların ekosistemin dengede olup olmadığı ve kuşların değişik hastalıklardan zarar görüp görmediği konusunda ipuçları verdiğini ifade etti. Bu yıl kış şartlarının ağır geçtiğine dikkati çeken Yılmaztürk, sayımların kış şartları ile kuş popülasyonu arasındaki ilişki hakkında bilgi vereceğini vurguladı. Kuş sayımları şubat ayının sonuna kadar sürdürülecek. .

Kaynak: AA / Güncel

Adnan Yılmaztürk Beyşehir Burdur Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title