Haberler

Kış Aylarında Trafikte Alınacak Tedbirler Tartışıldı

Denizli'de kış aylarında trafikte alınacak tedbirler konuşuldu.

Denizli Polisevi'nde düzenlenen toplantıya Denizli Vali Yardımcısı Abdullah Acar, İl Emniyet Müdürü Zeki Bulut, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları ve daire müdürleri katıldı. Toplantıda kış aylarında trafikte alınacak tedbirler konuşulurken, bu konuda tüm birimlerin koordinasyon halinde olması istendi.

Şehir içi Trafik Denetleme Şube Müdürü Ümit Bitirik, kış aylarında alınan tedbirlerdeki amacın halkın daha sağlıklı, daha rahat ve güvenli bir şekilde yolculuk edebilmesini sağlamak olduğunu söyledi. Kış aylarındaki olumsuz havalarda bir takım tedbirler alındığını ifade eden Bitirik, "Yoğun kar yağışı, buzlanma, heyelan gibi olaylarda araçların karayoluna çıkmasına müsaade edilmeyecektir. Sisli yollarda araçlar arasındaki takip mesafesi artırmaları istenmektedir. Yoğun kar yağışı olduğunda tonajlı araçlar bir süre yol kenarında bekletilecektir. Tüm birimler sürekli işbirliği halinde olacaktır. Trafik ekiplerinin araçları tüm tedbirlerini alacaktır. Çok kötü havalarda sabit trafik denetimi yapılmayacaktır. Bu konularda vatandaşların uyarılması için medya yoluyla iletişim sağlanacaktır" dedi.

Öte yandan 2013 yılının ilk 11 aylık döneminde 2 bin 244 trafik kazası meydana geldiği, bu kazalarda 37 kişinin öldüğü ve 2 bin 523 kişinin yaralandığı açıklandı. Kış aylarında artış gösteren kazalarla ilgili daha dikkatli olunması istendi. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdullah Acar Zeki Bulut Denizli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title