Haberler

Kırşehir Valisi Şentürk, Kuş Cenneti'nde İncelemelerde Bulundu

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Mucur ve Boztepe ilçeleri arasındaki Seyfe Gölü Kuş Cenneti'nde incelemelerde bulundu.

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Mucur ve Boztepe ilçeleri arasındaki Seyfe Gölü Kuş Cenneti'nde incelemelerde bulundu.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Gözlem Kulesi'ne çıkan Vali Şentürk, başta flamingolar olmak üzere kuş hareketlerini gözlemledi.

Türkiye'nin önemli sulak alanlarından birisi olan Seyfe Gölü'nün korunması için çalışmalar yürüttüklerini belirten Şentürk, çevre köylerde yaşayanların da buranın korunması için duyarlılık göstermesi gerektiğini vurguladı.

Başta flamingolar olmak üzere çok önemli kuş türünü barındıran alanının yöneticiler başta olmak üzere herkes tarafından koruması ve muhafaza edilmesi gerektiğini kaydeden Şentürk, "Seyfe Gölü ülkemizdeki en önemli kuş göç yolu üzerinde ve zengin bir floraya sahip bir alan durumunda. Bu dengenin mutlaka korunması ve muhafaza edilmesi lazım. Herkesin buranın korunması için üzerine düşeni yapmasını önemsiyoruz" ifadelerini kullandı.

Seyfe Gölü Kuş Cenneti ile ilgili yapılan çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi alan Şentürk'e incelemeleri sırasında Mucur Kaymakamı Arif Yalçın, DSİ 12. Bölge Müdürü Yaşar Karagöz, Garnizon Komutanı Vekili J.Yrb. Muzaffer Canbal,  İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Mustafa Arslan ve Seyfe Gölü Ekoloji Derneği Başkanı Ömer Çetiner de eşlik etti.

Kaynak: AA / Yerel

Necati Şentürk Seyfe Gölü Kırşehir Mucur Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title