Haberler

Kırşehir Türkmen Etkinlikleri Başladı

Kırşehirliler Vakfının organize ettiği, Başbakanlık Tanıtım Fonu tarafından finanse edilen ‘Türkmen Etkinlikleri’ başladı.

Kırşehirliler Vakfının organize ettiği, Başbakanlık Tanıtım Fonu tarafından finanse edilen 'Türkmen Etkinlikleri' başladı.

Kırşehirliler Vakfı Başkanı Bekir Onan, tören alanında yaptığı konuşmasında, Kırşehir'de tanıtım eksikliğinin önüne geçeceklerini söyledi.

Onan, "Faaliyetlerimizde bizlere destek sunan Başbakanlık Tanıtım Fonuna, Valiliğe, Belediye Başkanlığına STK temsilcilerine ve etkinliklerde rol alan herkese teşekkür ederim. Türkmen etkinliklerinin adı konulduktan sonra biz herkese ulaştık. Hiçbir ferdi ötekileştirmeden davette bulunmaya çalıştık. Bu günler birlikteliğe ihtiyaç duyduğumuz günlerdir. Çok üstün bir geçmişe sahibiz. Ama suçluyuz Konya'nın Mevlana'sı var, bizim burada 30-40 Mevlana var. Tanıtımda da gereğini artık yapacağız." dedi.

22. Dönem AK Parti Milletvekili Hacı Turan, Kırşehirliler Vakfının Ankara'da yapmakta olduğu bütün çalışmaları yakinen takip ettiğini bildirdi.

Türkmen Geleneklerine göre cirit, at üstünde ok ve yay atma, yöresel kıyafet tanıtımları ve yemeklerin servis edildiği kent park alanında yapılan çalışmalar hakkında ise Kırşehirliler Vakfı Başkan Yardımcısı Sevilay Aslan bilgi verdi. Aslan, Türkmen geleneklerinin yaşamasının önemini şöyle anlattı:

"Türkmen etkinliği Mersin'de kutlanan bir etkinlik, bizler Kırşehir'de Türkmenlerin daha fazla olduğuna inanarak etkinliklerin Kırşehir merkezli yapılması için çalışıyoruz. Türkmen etkinliğini Kırşehirliler Vakfı olarak gerçekleştirdik. Türkmen dernekleri ile istişare kurulu oluşturarak, geniş kapsamlı bir etkinlik planlıyoruz. Kalite alanı yüksek bütün etkinlikler de takip ediliyor. Türkmen geleneğinin yaşaması için çalışma alanlarını genişlettik. Yapmakta olduğumuz etkinlik Ahilik Kutlamaları gibi genele mal edilecek bir etkinliktir. Birlik sağlandığı zaman Türkmenler adına daha güçlü bir tablo ortaya çıkacaktır." ifadelerini kullandı.

Etkinlikler kapsamında Türkmen aşiretleri açtıkları çadırlarla yöresel yemeklerini sergiledi. - KIRŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kırşehir Mevlana Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title