Haberler

Kırşehir Pomem'de Mezuniyet Töreni

Kırşehir Polis Meslek Eğitim Merkezinde (POMEM) 418 özel harekat polisi adayı için mezuniyet töreni düzenlendi.

Kırşehir Polis Meslek Eğitim Merkezinde (POMEM) 418 özel harekat polisi adayı için mezuniyet töreni düzenlendi.

Okulun spor salonunda düzenlenen mezuniyet töreninde konuşan Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak, İstanbul'da ve bugün Kayseri'deki terör saldırılarında şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara da başsağlığı diledi.

Bu saldırıların son 1,5 yıldır yoğun şekilde yapıldığını belirten Çolak, "En son da 15 Temmuz'da hain FETÖ terör örgütü, tüm ülkeyi işgal etmeye kalktı. Biz ülke ve millet olarak, bu saldırılara göğüs gerdik ve başarıyla karşı koyuyoruz. Bu bizim ikinci Kurtuluş Savaşımız. Bu savaştan galip geliyoruz ve galip geleceğiz. Bu bir hamaset değil. Tarihi geçmişimiz bunu gösteriyor. Bin yıldır örgütlü bir şekilde bu topraklardayız. Güçlü bir devlet geleneğimiz, güçlü bir milletimiz ve onların inancı var." dedi.

Geçen sürede polis teşkilatının da sürekli kendini yenilediğini vurgulayan Çolak, özellikle operasyonel yönde güçlendirmek için müfredat ve eğitimlerde köklü değişikliklere gidildiğini dile getirdi.

Çolak, öğrencilerin seçilirken çok sağlam testlerden geçirildiğine değinerek, şunları aktardı:

"Operasyonel anlamda dünyanın önde gelen ülkelerinin müfredatlarından önde olduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim. Polisimizi güçlendirmemiz lazım ki bu süreçleri çok rahatlıkla atlatabilelim, bu topraklarda bağımsızlığımızı sürdürebilelim. Özel harekat birimini sayı ve eğitim adına güçlendirmek için ilk defa 15. dönem POMEM'lere sivillerden özel harekat adayı aldık. Ağustos ayında 4 bin 300 adayı mezun ettik ve özel harekat birimimize kattık. 17. dönem POMEM mezunlarının da özel harekat birimimizin branşı çerçevesinde mezuniyetlerini yapıyoruz. Şu anda 5 okulumuzda 3 bin özel harekat branşından polis memuru mezun ediyoruz. Bu mezunlarımıza çok zorlu bir eğitim verdik. Bu eğitimin 8 haftası teorik temel polis eğitimi, 16 haftası yoğun bir şekilde özel harekat eğitimi. Özel Hareket Daire Başkanlığımızı çok yoğun şekilde eğitimleri yürüttü."

Kırşehir Valisi Necati Şentürk de Kayseri ve İstanbul'daki terör saldırılarında şehit olanlara Allah'tan rahmet dileyerek, eskilerin Birinci Dünya Savaşı'nda 7 düvelle 9 cephede savaştıklarını söylediğini ancak bugün adeta 7 düvelden de fazla 19 cephede mücadele verildiğini ifade etti.

Zalim terör örgütlerinin, dış devletlerin maşalarının, gayri nizami şekilde saldırdığını vurgulayan Şentürk, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Kalleşçe, adice eylemler yapıyorlar. Sizlerin karşısına mertçe çıkmaya cesaret edemiyorlar. Onların Allah'ı, dini, imanı, kitabı, Kur'an-ı, nizamı, hukuku yok ama biz bu tarafta hem dinimizin gereğini yapıyoruz hem hukukun gereklerine göre insani davranıyoruz. Aradaki fark bu. Bunları yakalayıp, cezaevlerine koyuyoruz, insanlığımızın gereği tedavilerini de yapıyoruz. Onlar gibi davranmıyoruz ama yemezler. İnşallah bundan sonra idam cezası çıkarsa Sayın Cumhurbaşkanımız onaylayacağını söylüyor, artık böyle teröristleri cezaevinde beslemek, barındırmak bundan sonra olmaz."

Konuşmaların ardından özel harekat polisi adayları yemin etti. 17. dönem birincisi Adem Aksoy, yaş kütüğüne plaket çaktı.

Kırşehir POMEM'de ilk 10'a giren polislerin diploma ve hediyelerini Vali Şentürk, Polis Akademisi Başkanı Çolak, AK Parti Kırşehir milletvekilleri Salih Çetinkaya, Mikail Arslan, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Bilgin, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, Kırşehir POMEM Müdürü Kasım Varol, Özel Harekat Daire Başkanı Selami Türker ve diğer yetkililer verdi.

Diplomalarını alan özel harekat polisi adayları, keplerini fırlattıktan sonra aileleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Necati Şentürk İstanbul Kırşehir Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
title