Haberler

Kırşehir Mucur, Şehit Uzman Çavuşu 5 Bin Kişi Uğurladı 1-

Mucur, şehit uzman çavuşu 5 bin kişi uğurladıHakkari'nin Şemdinli ilçesinde askeri zırhlı aracın karayolundan geçişi sırasında teröristlerce tuzaklanan patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen 28 yaşındaki piyade uzman çavuş Gökhan Dündar, memleketi Kırşehir'in Mucur ilçesinde 5 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Mucur, şehit uzman çavuşu 5 bin kişi uğurladı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde askeri zırhlı aracın karayolundan geçişi sırasında teröristlerce tuzaklanan patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen 28 yaşındaki piyade uzman çavuş Gökhan Dündar, memleketi Kırşehir'in Mucur ilçesinde 5 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, uçakla getirildiği Nevşehir'deki Tuzköy Havaalanı'ndan alınarak cenaze aracına konuldu ve memleketi Kırşehir'in Mucur ilçesine götürüldü. Burada 1991 yılında trafik kazasında hayatını kaybeden babası Necdet Dündar ve annesi Necla Dündar'ın evine getirilen şehit için helallik alındı. İstanbul'da taziye ziyaretindeyken oğlunun şehit haberini alan anne Necla Dündar ile yurtdışında olan ağabeyi Volkan Dündar da Mucur'a geldi. Cenaze aracıyla baba evine getirilen Dündar'ın Türk bayrağına sarılı tabutunu okşayan acılı anne Necla ve ağabeyi Volkan Dündar, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Daha sonra şehidin cenazesi tekbirler ve "Kahrolsun PKK" sloganları eşliğinde cenaze namazının kılınacağı Mucur Meydanı'na getirildi. Burada kılınan cenaze namazına, Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Garnizon Komutanı Vekili J. Yrb. Muzaffer Canbal, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, şehidin yakınları, askerler ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Namazın ardından şehit Piyade Uzman Çavuş Gökhan Dündar, Mucur Şehitliği'nde toprağa verildi.

ŞEHİDİN CEVŞENİ ANNEYE TESLİM EDİLDİ

Bu arada, 4 yıllık Uzman Çavuş Gökhan Dündar ile birlikte Hakkari Şemdinli'de görev yapan iki arkadaşı da Mucur'a gelerek, şehidin defnedilmesinde hazır bulundu. Bir asker arkadaşı ise Dündar'ın şehit olduğunda üzerinde bulunan cevşeni annesi Necla Dündar'a teslim etti. Büyük oğlu Volkan'ın montunun cebine koydu. Bir ara tansiyonu düşen acılı anneye sağlık ekipleri müdahale etti.

Haber- Kamera: Zafer BARIŞ/KIRŞEHİR (DHA)

Görüntüler geçilecek...

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şemdinli Kırşehir Hakkari Mucur Politika Güncel Haberler

title