Haberler

Kırşehir 'Kitap Günleri' 23 Mayısta Başlayacak

Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında, Kırşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve HalkBank sponsorluğunda gerçekleşecek olan Kırşehir Kitap Günleri, 23 Mayıs tarihinde başlayacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Kitap Günleri'nde çok sayıda yazar ve şairin söyleşi ve imza günlerinde okurlarla buluşacağını söyledi. Aşıkpaşa, Yunus Emre, Ahi Evran, Hacı Bektaş, Süleyman Türkmani gibi mana iklimine sahip olmuş kişilerin diyarı olan Kırşehir'in, tarih, kültür ve jeotermal turizmi ile de son zamanlarda İç Anadolu'nun parlayan yıldızı haline geldiğini ifade etti. Belediyecilik faaliyetlerinin yalnızca kentin fiziki alt yapısına değer katmaktan ibaret olmadığının altını çizen Başkan Yaşar Bahçeci, "İnsanlar şehirleri, şehirlerde insanları imar eder. Biz bu yaklaşımla tiyatro, konser,sinema günleri,şiir dinletileri, sergi, seminer, konferans, şenlik ve şölen gibi organizasyonlarla şehir insanı ile farklı kültürlerden gelen insanları buluşturduk. Şehrimizin ve şehrimizde ikamet eden insanların içerisinde oldukları kültürleri daima önemsedik. Kültürel, sanatsal ve sosyal alanlarda gelişmiş bir şehir için içerisinde olduğumuz çağın gereklerini ve insanımıza tüm kolaylıkları sunmayı şehircilik anlayışımızla birleştirdik." diye konuştu.

Kırşehir'de ilk defa düzenlenecek kitap günlerine, Rasim Özdemir, Nuri Pakdil, Hüseyin Su, Ataol Behramoğlu, Bestami Yazgan, Bahattin Atak, İmdat Avşar, İhsan Tevfik Kırca, Mustafa Armağan, Hanefi Avcı, Halit Ertuğrul, Erhan Afyoncu, Kahraman Tazeoğlu, Osman Aytekin, Hayrullah Eraslan, Bilal Sami Gökdemir, Ufuk Cengiz, Sinan Yağmur, Bülent Parlak, gibi şair-yazar katılacak.

Kitap günleri kapsamında 'Yunus Emre' ve 'Azerbaycan Edebiyatındaki Edebi Nesiller Arasındaki İlişki' konulu ikide panel verilecek. - KIRŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahilik Haftası Yaşar Bahçeci Yunus Emre Kırşehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title