Haberler

Kırşehir'den Kısa Kısa

Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam, yerleşkede yapımına başlanan inşaatlarda incelemelerde bulundu.

Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam, yerleşkede yapımına başlanan inşaatlarda incelemelerde bulundu.

Rektörlükten yapılan yazılı açıklamada, Bağbaşı yerleşkesinde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile imzalanan protokol çerçevesinde yaptırılacak beş farklı yapının inşaatına başlandığı belirtildi.

Çalışmaların çok sayıda iş makinesi kullanılarak hızlı şekilde devam ettiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İkinci etap inşaatlar, Ziraat Fakültesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Eğitim Fakültesi, stadyum maraton tribünü ile kongre ve kültür merkezinden oluşuyor. Ziraat Fakültesi 14 bin, Eğitim Fakültesi 17 bin 283, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi 14 bin 755, Kongre ve Kültür Merkezi ise 8 bin 565 metrekare kapalı alana sahip olacak."

Açıklamada, Saylam'ın inşaat sahalarında incelemelerde bulunarak firma yetkililerinden bilgi aldığı ifade edildi.

Atletizm Federasyonu Başkanı Çintimar'dan ziyaret

Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş'i ziyaret etti.

Kurumdan yapılan yazılı açıklamada, bir seminer için kente gelen Çintimar'ın, Atletizm İl Temsilcisi Harun Yıldırım ile Güneş'i ziyaret ettiği, kentteki atletizm faaliyetlerine ilişkin bilgi alışverişinde bulunduğu bildirildi.

Erdoğan Durkal'ın ismi sokağa verildi

Bayındır Memur-Sen İl Başkanı Hüseyin Karadağ, yaptığı yazılı açıklamada, 2003 yılında Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğünde inşaat teknikeri olarak görev yaptığı sırada meydana gelen kazada yaşamını yitiren Erdoğan Durkal'ın adının yaşatılması için çalışma yürüttüklerini belirtti.

Karadağ, Kırşehir Belediye Başkanlığına yaptıkları müracaat üzerine, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü önünde yer alan 2216 Sokak'ın adının "Erdoğan Durkal" olarak değiştirilmesine karar verildiğini kaydetti.

Karadağ, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'ye teşekkür etti. - Kırşehir

Kaynak: AA / Yerel

Hüseyin Karadağ Kudret Saylam Kırşehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title