Haberler

Kırşehir'deki Olaylarla İlgili Davalar

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Kırşehir Adalet Sarayı binası önünde bekleyenler Kırşehir'deki olaylarla ilgili davalar HDP Kırşehir İl Başkanlığı, kitabevi, çay ocağı ve tatlıcının tahrip edilmesiyle ilgili birleştirilen davalarda tutuklu 2 sanığın tahliyesi kararlaştırıldı Kırşehir'de geçen yıl düzenlenen "teröre lanet yürüyüşü" sonrasında çıkan olaylarda kitabevi, tatlıcı, çay ocağı ve HDP İl Başkanlığı binalarının tahrip edilmesiyle ilgili birleştirilen davalarda tutuklu yargılanan 2 sanığın tahliyesine karar verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Kırşehir Adalet Sarayı binası önünde bekleyenler Kırşehir'deki olaylarla ilgili davalar

HDP Kırşehir İl Başkanlığı, kitabevi, çay ocağı ve tatlıcının tahrip edilmesiyle ilgili birleştirilen davalarda tutuklu 2 sanığın tahliyesi kararlaştırıldı

Kırşehir'de geçen yıl düzenlenen "teröre lanet yürüyüşü" sonrasında çıkan olaylarda kitabevi, tatlıcı, çay ocağı ve HDP İl Başkanlığı binalarının tahrip edilmesiyle ilgili birleştirilen davalarda tutuklu yargılanan 2 sanığın tahliyesine karar verildi.

Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Ramazan D. ve Ramazan A. ile tutuksuz sanıklar, müştekiler ve taraf avukatları katıldı.

Müşteki avukatı Saim Özdemir, "teröre lanet yürüyüşü" sonrası çıkan olaylarda hukuki, fikri ve fiili birliktelik olduğunu ileri sürdü. Yeni bir iddianame hazırlanması ve yargılamanın yeniden yapılmasını isteyen Özdemir, bu konuda Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığına ihbarda bulunulmasını talep etti.

Sanık avukatı Elif Çavdar Yalçın da tutuklu yargılanan Ramazan D. ve Ramazan A'nın olay yerinde olduğu sırada kitabevinin içinde kimsenin bulunmadığını ifade ederek, sanıkların tahliyesini istedi.

Ramazan D, mahkemedeki ifadesinde şehitler için gerçekleştirilen bir yürüyüşün bu aşamaya geleceğini tahmin etmediğini belirtti. Ramazan D, yaklaşık 10 aydır tutuklu olması nedeniyle tahliye talebinde bulundu.

Ramazan A. da "kasten adam öldürmeye teşebbüs" suçunu kabul etmediğini söyledi. Kitabevinin önüne geldiğinde yangının çıktığını ve içeride kimsenin bulunmadığını anlatan Ramazan A, tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti, 2 tutuklu sanığın tahliyesine karar verdi. Duruşma, savunma yapmayan tutuksuz sanıkların ifadelerinin alınması için 12 Temmuz'a ertelendi. Böylece birleştirilen davalarda tutuklu sanık kalmadı.

Davaların geçmişi

Kırşehir'de 8 Eylül 2015'te düzenlenen "teröre lanet yürüyüşü" sonrasında çıkan olaylarla ilgili farklı mahkemelerde davalar açılmıştı. Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesinde kitabevinin tahrip edilmesiyle ilgili davada sanıklara, "kasten adam öldürmeye teşebbüs, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme, mala zarar verme, iş yeri ve mülk dokunulmazlığını ihlal, kanuna aykırı gösteri ve yürüyüş düzenleme" suçlamaları yöneltilmişti.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Kırşehir 2 ve 3'üncü asliye ceza mahkemelerinin HDP Kırşehir İl Başkanlığı, çay ocağı ve bir tatlıcının tahrip edilmesiyle ilgili dosyaların, Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesinde görülen kitabevi davasıyla birleştirilmesi talebini kabul etmişti. Bunun üzerine dosyalar, Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Kırşehir Politika Güncel Haberler

title