Haberler

Kırşehir'deki Fetö/pdy Davası

Kırşehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, iş yerinde "himmet" paraları bulunduğu iddiasıyla hakkında dava açılan sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kırşehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, iş yerinde "himmet" paraları bulunduğu iddiasıyla hakkında dava açılan sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Ö.F.E. ile avukatı katıldı. İddianamedeki suçlamaları kabul etmeyen sanığa, Bank Asya'da kendisi, eşi ve çocuğu adına açılan hesaplardaki hareketlilik soruldu.

Mahkeme heyetinin, hesabındaki 23 bin, 70 bin, 136 bin ve 410 bin liranın ne amaçla kullanıldığını sorması üzerine Ö.F.E, Kırşehir'de ticari faaliyette bulunduğunu, farklı zamanlarda ödemeleriyle ilgili para yatırılmış ya da çekilmiş olabileceğini söyledi. Sanık, Bank Asya'nın dışında başka bankalarda da hesabı olduğunu, iş yerine yakınlığı nedeniyle bu bankayı daha sık kullandığını ileri sürdü.

FETÖ ile irtibatlı oldukları için yargılanan bazı sanıklarla iki ayrı ilde toplantılara katılması ile ilgili soruya ise Ö.F.E, İstanbul merkezli bir şirketin Kırşehir bayiliğini yaptığı dönemde bu toplantılara katıldığını, iş yerinin örnek seçilmesi nedeniyle de konuşmacı olarak bulunduğunu iddia etti.

Duruşmada, bilgisayar programcısı İ.K. de tanık olarak dinlendi. FETÖ ile irtibatı nedeniyle kapatılan Kırşehir Ahi İşadamları Derneği'ne 3 ay süre ile üye olduğunu belirten İ.K, sanığı da bu sürede tanıdığını, Ö.F.E'nin iş yerinde polisin bulduğu bir USB içindeki bilgilerin kurtarılmasına yardımcı olduğunu ve emniyete teslim ettiğini söyledi.

Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 25 Nisan'a erteledi.

Kırşehir'de, FETÖ soruşturması kapsamında, arama yapılan bir çiğ köfte dükkanının deposunda, "himmet" adı altında toplandığı iddia edilen 28 bin lira ile çok sayıda çek ve senet bulunmuş, gözaltına alınan iş yerinin sahibi Ö.F.E, tutuklanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Bank Asya Kırşehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title