Haberler

Kırşehir'de "Sezai Karakoç" Konferansı Verildi

Eğitim Bir-Sen Kırşehir Şubesi tarafından "Sezai Karakoç" konulu konferans düzenlendi.

Eğitim Bir-Sen Kırşehir Şubesi tarafından "Sezai Karakoç" konulu konferans düzenlendi.

Kırşehir şubesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, sendika binasında düzenlenen konferansta konuşan eski Eğitim Bir-Sen genel merkez yöneticisi Şaban Abak, şair ve yazar Sezai Karakoç'un yeterince anlaşılamadığını belirtti.

Tarihte büyük insanların ölümsüz eserler bıraktığına işaret eden Abak, Sezai Karakoç'un da böyle bir insan olduğunu belirterek, "Sezai Karakoç toplumumuzda ve İslam dünyasında tam olarak bilinen, tanınan ve anlaşılan bir kişi değildir. Oysa onun eserleri son dönemin hatta tüm düşünce tarihimizin temel eserleri olabilecek çaptadır. Onun özellikle tüm Müslümanları birlik olmaya çağıran, 'İslam Milleti' olma anlayışı bugün yaşadığımız sorunların temel çözümüdür." ifadelerini kullandı.

Konuşmasında sendikacılığın önemine de değinen Abak, sendikal hareketin tarihsel süreci hakkında bilgi verdi.

Abak, "Sivil toplum kuruluşları ne kadar önemli rol üstlenseler de devletin üzerinde olmaya çalışmaları doğru değildir. Devletten sonra belki ikinci güçtür fakat kendini ondan üstün göremezler. Bunun son örneğini 15 Temmuz darbe ve işgal girişiminde gördük. Kendilerini devletten ve milletten soyutlamış bir gurubun en üstün olma çabasıydı 15 Temmuz." değerlendirmesinde bulundu.

Konferansa, İl Milli Eğitim Müdürü Şevket Karadeniz, Ticaret İl Müdürü Mahmut Dalgalı, Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Kırşehir Şube Başkanı Oktay Cebeci, sendika başkanları ile üyeleri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Eğitim Bir Sen Sezai Karakoç Şaban Abak Kırşehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title