Haberler

Kırşehir'de Ahika Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA), Kırşehir'de KOBİ bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA), Kırşehir'de KOBİ bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Kırşehir Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Ticaret ve Sanayi Odası Salonunda yapılan toplantıda 2016 Yılı Mali Destek Programı hakkında KOBİ'lerin temsilcilerine bilgi verildi.

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, toplantıda yaptığı konuşmada, bu sene planlanan hibe desteklerinin tamamının özel sektöre verileceğini söyledi. Program kapsamında kullandırılacak destek miktarının 9 milyar lira olduğunu ifade eden Şentürk, şunları kaydetti:

"TR/71 Bölgesinde faaliyet gösteren KOBİ'lerin üretim ve hizmet kapasitesinin geliştirilmesi, üretimde verimliliğin sağlanması ve ürün çeşitliliğin arttırılması amacıyla, Ahiler Kalkınma Ajansı 2016 yılı Mali Destek Programı ilan edilmiştir. Bu program ile bölge içerisindeki ve bölgeler arasındaki ekonomik ve sosyal gelişmişlik seviyesini dengelemek, arasındaki farkı kapatmak hedefleniyor. Bugünkü toplantıda, yerel kaynakları tespit ederek harekete geçirmek için görüşeceğiz. Eğer kaynaklar çok iyi olursa sektörde bir yenileme meydana gelir.Termal turizm, gıda, tarım ve hayvancılık, eğitim gibi konularda iyi seviyede olan ilimizin kalkınması için Kırşehir'in bütün dinamikleriyle birlikte hareket ederek çalışıyoruz."

AHİKA Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız ve daire müdürlerinin de katıldığı toplantıda, slayt eşliğinde mali destek hakkında bilgi verilmesinin ardından sivil toplum kuruluşları ve KOBİ yöneticilerinin görüş ve önerileri de alındı.

Kaynak: AA / Güncel

Necati Şentürk Kırşehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title