Haberler

Kırşehir Ansiklopedisi Hazırlanıyor

Kırşehir'in sosyal, kültürel, turizm ve ekonomik değerlerinin gelecek nesillere aktarılması amacıyla ansiklopedi çalışması başlatıldı.

Kırşehir'in sosyal, kültürel, turizm ve ekonomik değerlerinin gelecek nesillere aktarılması amacıyla ansiklopedi çalışması başlatıldı.

Bir otelde gerçekleştirilen Kırşehir Ansiklopedisi tanıtım ve istişare toplantısına Kırşehir Valisi Necati Şentürk, AK Parti Kırşehir Milletvekili Salih Çetinkaya, Kırşehir Belediye Başkan Yardımcısı Emre Şahinci, Ahi Evran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel, ansiklopedi komite kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Kırşehir Ansiklopedisi komisyonu üyesi Yrd. Doç. Dr. Erol Ülgen, Kırşehir'in Ahi-i Evran'ı Veli, Aşıkpaşa, Süleyman Türkmani, Ahmed Gülşehri gibi Türk ve İslam dünyasının önemli şahsiyetlerini barındırdığını anımsatarak, şehrin zengin ve tarihsel yapısının gelecek nesillere aktarılması için ansiklopedi çalışması yapıldığını söyledi.

Ülgen, "Kırşehir Ansiklopedisi ile ilgili kapsamlı bir çalışma ilk kez yapılıyor. Ansiklopedi ile Kırşehir'in tüm yönleriyle yaşanan olayları, kültürel ve uygarlık değerleriyle turizm ve ekonomik anlamdaki yapısının işlenmesini sağlayacağız. Yapılan uzun çalışmalar neticesinde kentle ilgili 3 bin civarında madde belirlenmiş, fasikül halinde 5 ciltlik bir ansiklopedi hayata geçecektir" dedi.

Vali Şentürk de yapılan çalışmanın hayati bir önem taşıdığını belirterek, her türlü desteği vereceklerini dile getirdi. Şentürk, "Kırşehir'in evrensel düzeyde daha iyi tanıtılması, geçmişinin bilinmesi ve geleceğe ışık tutması açısından çok değerli bir çalışmadır. Kentin kültürel ve tarihsel yapısını, yaşantısını, süreçlerini, unsurkarunı ele alan önemli bir çalışma olacaktır. Kırşehir tarihinin sonraki nesillere aktarılması için önemli bir kaynak ve miras olarak kabul edilecektir" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

SALİH ÇETİNKAYA Necati Şentürk AK Parti Kırşehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title