Haberler

Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi

Güncelleme:

Hüyüklü kasabasında düzenlenen törenle damızlık süt inekleri sahiplerini buldu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yürütülen, Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi Kapsamında, Hüyüklü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Süt Sığırcılığı Projesi kapsamında 40 aileye 4 gebe düve olmak üzere toplam 160 adet damızlık süt ineği düzenlenen törenle üyelere dağıtıldı.

Vali Memduh Oğuz, Milletvekili Recep Özel, Isparta jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Ömer Uyan, Yalvaç Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Yalvaç Belediye Başkanı Tekin bayram, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sıddık İpek, daire müdürleri, il genel meclis üyeleri ve vatandaşların katılımıyla kasaba meydanında düzenlenen törende ilk olarak Hüyüklü İlköğretim Okulu Halkoyunları Ekibi tarafından folklor gösterisi sunuldu.

Protokol konuşmalarında ilk konuşmayı yapan Hüyüklü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Cihan Pektaş projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Hüyüklü Belediye Başkanı Hasan Yıldız ve yalvaç Kaymakamı Ahmet Altıntaş'ın kısa selamlama konuşmasından sonra kürsüye gelen İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sıddık İpek, 20 tanesi 2011 yılında olmak üzere bugüne kadar 46 kooperatife destek verdiklerini belirtti.

İpek konuşmasında; "Bu tür projelerin uygulandığı yerlerde düzenli olarak düzenli olarak hayvan sayımları yapıyoruz. Kontrol sonucunda hem hayvan verdiğimiz işletmelerde hayvan sayısının sürekli arttığını, hem de çiftçilerimizin gelirlerinin ve refah seviyelerinin yükseldiğini görüyoruz.

Kırsal alanda sosyal destek projesi kapsamında bugün burada 40 aileye 4'er baş olmak üzere 160 adet damızlık süt sığırı dağıtıyoruz. Proje ortağı 40 üyenin ahırlarında projeye uygun ahır ve işletme binası tadilatları tamamlanmıştır. Ayrıca; 5 ton kapasiteli süt toplama ve soğutma tankı, 1 adet süt pompası, 1 adet süzme kabı, 1 adet süt ölçüm kabı, 1 adet silaj makinesi, 1 adet yem ezme makinesi, 1 adet jeneratör ve 40 adet süt sağım makinesi alımı yapılmıştır. Bütün bu ekipman, yem ve hayvan alımı için toplam 1.127.000 lira kredi kullandırılmıştır.

Bu kredi faizsiz olup, ilk 2 yılı ödemesiz olmak üzere sonraki 6 yılda eşit taksitler halinde geriye ödenecektir" dedi.

Milletvekili Özel; "Isparta hak ettiği yatırımları fazlasıyla almaktdır"

Hükümetleri döneminde Isparta'nın hak ettiği yatırımların fazlasıyla alındığını ifade eden Milletvekili Recep Özel; "2002 yılına kadar Isparta'da desteklenen bir tane kooperatif yok. Tarımsal anlamda bir tane kooperatife ne bir hayvan verilmiş ne de başka bir destek sağlanmış. Bakın 2002 yılından bu güne kadar topla 46 kooperatifimizin projesine destek verilmiş olup, 5.376 adet damızlık süt ineği ve 6.500 damızlık koyun dağıtılmıştır. Bu projelerden 2.164 aile faydalanmıştır. Bu projeler neticesinde ilimizde süt üretimi aynı oranda artmıştır.

Milletvekili Özel; "Isparta tarımsal desteklerde 81 il arasında birinci"

Biz Isparta olarak tarımsal desteklerde 81 il arasında birinciyiz. Bakın damlama sulama projelerinde sıfır faizli 811 kişiye 56 milyon lira destek verilmiş. Bütün bunlarla birlikte doğrudan destek anlamında değişik tarımsal desteklerimiz devam etmektedir.

Biz tabi ki bütün sorunları çözdüğümüzü söylemiyoruz, çiftçimizin daha çok sorunları var. Bu sorunları iyi niyet çerçevesinde inşallah birlikte çözeceğiz" dedi.

Vali Oğuz; "Isparta 2011 yılında hayvancılıkta rekor kırdı"

2011 yılında Isparta'nın hayvancılıkta rekor kırdığını ifade eden Vali Memduh Oğuz, Isparta'nın hayvancılık alanında Türkiye'ye model olduğunu ifade etti.

Vali Oğuz konuşmasında; "Bu hafta sonu anneler günü, burada da görüyorum ki bizim arzu ettiğimiz şekilde kadınlarımız sosyal hayatın içerisinde olarak bu meydanda yerlerini almışlar. O bakımdan öncelikle anneler gününüzü kutluyorum. Bütün dünya üzerinde bulunan annelerin evlat acısı çekmemesini ve gözyaşı dökmemesini diliyorum.

Bugün törenimizin mevzusu süt ineği dağıtımı, benden önce çeşitli konuşmalar yapıldı, ama ben Isparta Valisi olarak Türkiye'de 2011 yılında hayvancılık alanında vilayet olarak rekor kırdığımızı söylemek istiyorum. Bugün Türkiye genelinde Isparta modeli konuşulmaya başlanmıştır.

Vali Oğuz; "Isparta hayvancılıkta Türkiye'ye model oldu"

2011 yılında Isparta'da küçükbaş hayvan sayısında artış oranı % 25, büyükbaş hayvandaki artış ise % 19 olmuştur. Bütün bu artışlar doğrultusunda yıllık 130 bin ton süt üretimini geçtik. İlimizde hayvancılığın bu şekilde artmış olması alternatif üretim imkanı bakımından çok önemlidir.

Bizim yıllarca Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği başkanlığımızı yapmış olan profesör bir kardeşimiz, hemşerimiz şimdi Türkiye Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliğinin başına getirilmiştir. 81 ilde örgütlü ve 300 binden fazla üyesi olan bir birliğin başına getirilmiştir ve ondan şu Isparta modelini bize de anlat, aynı modeli Türkiye genelinde de uygulayalım diyorlar.

Bakın okullarda süt dağıtma projesi hayvancılığın başarısından kaynaklanıyor. Sağlıklı, doğal sütü çocuklarımıza dağıtıyoruz, böylece hem üretimi destekliyoruz, hem de sağlıklı beslenmeyi destekliyoruz.

Bu projede emeği geçen herkesi tebrik ediyor ve ailelerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Konuşmalardan sonra protokol üyelerinin yapmış olduğu kura çekimiyle ailelere damızlık süt sığırları dağıtıldı.

Törenden sonra Vali Memduh Oğuz ve beraberindeki heyet Hüyüklü Belediye Başkanı Hasan Yıldız'ı makamında ziyaret ederek, Başkan Yıldız'dan kasabada yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundular.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Memduh Oğuz Türkiye Hüyüklü Isparta Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title