Haberler

Kırmızılı Kadın" Resmi Boyanarak Kapatıldı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : - Parktan genel görüntü- Trafodan detaylar- Parkın yanındaki taksi durağı başkanı Hüseyin Demir'in konuşması Antalya'daki "kırmızılı kadın" resmi boyanarak kapatıldı- Muratpaşa Belediye Başkanlığı: - "Kırmızı elbiseli kadın ve ona gaz sıkan polis memuru resmi, maalesef bir kurum tarafından boyanarak üzeri kapatılmıştır"- "Trafo binasının üzerine çizilen resmi, boyayıp üstünü kapatanlar, resmedilen orantısız şiddet kullanımını içeren davranışı onaylayan çevrelerdir" Muratpaşa Belediyesinden yapılan açıklamada, ilçedeki bir parkta yer alan trafoya çizdirilen, Gezi Parkı odaklı olaylar sırasında simge haline gelen, polisin kırmızı giysili bir kadına biber gazı sıktığı anı gösterir resmin üzerinin, bir kurumun çalışanlarınca boyanarak kapatıldığı bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : - Parktan genel görüntü- Trafodan detaylar- Parkın yanındaki taksi durağı başkanı Hüseyin Demir'in konuşması Antalya'daki "kırmızılı kadın" resmi boyanarak kapatıldı- Muratpaşa Belediye Başkanlığı: - "Kırmızı elbiseli kadın ve ona gaz sıkan polis memuru resmi, maalesef bir kurum tarafından boyanarak üzeri kapatılmıştır"- "Trafo binasının üzerine çizilen resmi, boyayıp üstünü kapatanlar, resmedilen orantısız şiddet kullanımını içeren davranışı onaylayan çevrelerdir" Muratpaşa Belediyesinden yapılan açıklamada, ilçedeki bir parkta yer alan trafoya çizdirilen, Gezi Parkı odaklı olaylar sırasında simge haline gelen, polisin kırmızı giysili bir kadına biber gazı sıktığı anı gösterir resmin üzerinin, bir kurumun çalışanlarınca boyanarak kapatıldığı bildirildi.Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Meydankavağı Mahallesi'ndeki trafoya yaptırılan resim ile gelecekte bu türde olumsuz görüntülerin yaşanmaması ve tarihe bir not düşülmesinin hedeflendiği ifade edildi.Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Kırmızı elbiseli kadın ve ona gaz sıkan polis memuru resmi, maalesef bir kurum tarafından boyanarak üzeri kapatılmıştır. Oysa biz o yanlış davranışın tüm polis memurlarımızı temsil etmediğini düşünmekteyiz. Trafo binasının üzerine çizilen resmi, boyayıp üstünü kapatanlar, resmedilen orantısız şiddet kullanımını içeren davranışı onaylayan çevrelerdir."Uygulamanın, 12 Eylül askeri darbesi sonrası ressam ve heykeltıraş Orhan Taylan'ın Antalya'daki Belediye İşhanı duvarına yaptığı "Prometheus" resminin kapatılmasını andırdığı belirtilen açıklamada, "Muratpaşa Belediyesi olarak hiç kimse ve hiçbir kurum ile trafo boyama yarışına girmeyeceğiz. Ancak parklarımızda bir kamu görevlisinin vatandaşa orantısız şiddetini hatırlatan başka sembollere yer vereceğiz" denildi.- "Mahallede fikir ayrılıklarına neden oldu"Parkın yanındaki taksi durağının başkanı Hüseyin Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediyece yaptırılan parkı çok beğendiklerini ancak trafoya çizilen resmin mahallede fikir ayrılıklarına neden olduğunu söyledi. Resimden rahatsız olanların trafoya domates ve portakal attıklarını anlatan Demir, bazı vatandaşların da bu kişilere tepki gösterdiklerini kaydetti.Demir, "Elektrik kurumundan gelip boyayıp gittiler. Bize de trafonun kendi kurumlarına ait olduğunu söylediler. Parkımız çok güzel, belediyemize teşekkür ederiz ama resim, mahalleyi ikiye böldü. İsteyen var, istemeyen var, gerginlikler oldu. Boyayıp gittiler herkes rahatladı" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Demir Muratpaşa Antalya Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

Sedat cntrk:

Gerçegini koydular .Belediye illa gerginlik olsun istiyor anlaşılan. Komşular birbirine girecek sizin yüzünuzden

0
0
yanıtYanıtla
Mahalle sakinleri:

Evet şahsen rahatsız edici bir resimdir.ayrica park içinde bulunan direnişi simgeleyen siyah ayakli panodada ic karartici ve estetikten yoksun bir eserdir.geserdir.gezi olaylarının sembolleri ile dinlenme alanimizi doldurmalari toplumsal yaralarimizi kaşımaktan başka bir şey değildir.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title