Haberler

Kırmızıçiçek: Kılıçdaroğlu'nun Tehdit İmasına Rağmen İstifa Ettim

Güncelleme:

Kemal Kılıçdaroğlu'nun baba ocağı Nazımiye Belediye Başkanlığı'ndan istifa eden Cafer Kırmızıçiçek, "Kılıçdaroğlu'nun tehdit imasına rağmen istifa ettim." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da ilçesi olan Nazımiye Belediye Başkanlığı'ndan istifa eden ve seçimlerde HDP'yi destekleyeceğini belirten Cafer Kırmızıçiçek, Kılıçdaroğlu'nun tehdit imasına rağmen kendi iradesiyle istifa ettiğini söyledi.

Cafer Kırmızıçiçek, 24 Mart tarihinde yaptığı yazılı açıklamayla partisinden istifa ettiğini ve 7 Haziran tarihindeki milletvekilliği seçimlerinde bağımsız kalarak HDP'yi destekleyeceğini açıklamıştı.

"BASKI ALTINA ALMAK DOĞRU DEĞİL"

Tunceli'nin Pertek ilçesini ziyaret eden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na istifanın sorulması üzerine "Bazı bilgiler geliyor ama o bilgileri yüzde yüz teyit etmeden konuşmam doğru değil. Sanırım arkadaşlar bu konuda bazı çalışmalar yapıyorlar. İl başkanımız bazı çalışmalar yapıyor. Biz siyasetin özgür ortamda yapılmasını savunan siyasi bir partiyiz. Geleneğimiz budur. İnsan haklarına, demokrasiye ve özgürlüğe önem veririz. Bir başkasını siyasi düşüncelerinden ötürü baskı altına almayız ve bunu doğru da bulmayız. İnsanı insan olarak kabul ederiz, onun düşüncelerine de saygı gösteririz. Dolayısıyla dünyaya ve siyasete nasıl bakıyorsak herkesin de bizim dünyamıza ve siyasetimize aynı anlayışla bakmasını isteriz. Eğer uygar bir toplumsak ki Tunceli uygar bir kenttir, özgürlüğün tadına varan bir kenttir dolayısıyla bu kentte hiçbir baskının hiçbir siyasi parti üstünde olmaması gerekir. Doğru olan da budur" diyerek istifanın altında tehdit olduğu imasında bulunmuştu.

YAZILI AÇIKLAMA İLE ESKİ LİDERE CEVAP

Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamalarının ardından Nazımiye Belediye Başkanı Cafer Kırmızıçiçek yazılı bir açıklama yaptı.

"SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM"

Kırmızıçiçek açıklamasında, "24 Mart 2015 tarihinde CHP üyeliğinden istifa ettiğimi ve içinden geçtiğimiz bu dönemde ülkemizdeki demokrasi mücadelesine katkı sunmak ve AK Parti gericiliğine dur demek için önümüzdeki seçimlerde HDP'yi destekleme kararımı kamuoyuna açıklamıştım. Ancak bu açıklamamdan dolayı kimi çevreler kendi siyasi ikballeri nedeniyle yaptığım bu açıklama üzerinden manipülasyon yaparak bu durumdan siyasi rant devşirmenin çabası içerisindedirler. Tamamen kendi özgür irademle yapmış olduğum bir açıklamadır. Halkımız benim yaptığım açıklama dışında hiçbir şekilde yalan yanlış söylemlere ve haberlere itibar etmemelidir. Verdiğim istifanın ve kamuoyunda geniş yankı uyandıran açıklamamın sonuna kadar arkasındayım" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Cafer Kırmızıçiçek Tunceli Pertek Önemsiz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (16)

CAN DERSİMLİmobilWeb@haberler.com:

Bu hareketten sonra akp hdp ve pkk tunceliden silinecek. Ve cafer kirmizicicekte hep satilmis olarak anilacaktir. Durup mucadele edecegine kacmayi sectin.

14
17
yanıtYanıtla
SedatmobilWeb@haberler.com:

İstifa etmedi kovuldu...

4
9
yanıtYanıtla
pamukkalemobilWeb@haberler.com:

Yillardir.chp.ye verdik.me anladik.oylar.hdpyeeeeee. verecegiz.biz.aleviler

4
8
yanıtYanıtla
DERSiM li 62Mobil-ANDROID:

Cafer Kirmizicicek hewal partimize hos geldin partimiz HDP senin gibi kendini DERSiM halkina adamis bir insanin katilmasiyla ve katilimlariyla buyuyerek guclenerek geliyor chp denen fasist ve kafatasci ve hala ellerinde 1938 de DERSiM de katlettikleri insanlarin kani bulunan bu partinin bizlere halka ve ONURLU DERSiM halkina verecek hic bir gelecekleri yoktur hos geldin partimize baskan QER AMA oylar HDP ye.....

4
6
yanıtYanıtla
osman:

Pardon CHP ne için mücadele veriyordu???

8
2
yanıtYanıtla
mardin omeryaMobil-ANDROID:

tebrik ederim cafer baskani olmasi gerekende bu zaten ne isi var sistem partilerinin yaninda halkinin yanıdır senin yerin

3
6
yanıtYanıtla
ist dersim:

sn. kılıçdaroğlu. çok şansız bir lider. dürüstlügün bedeli yine hemşerilerinde vuruldu. vay dersimliler. sel gider kum kalır.

7
2
yanıtYanıtla
CEMELE..mobilWeb@haberler.com:

Hayirli olsun AKP bir yalaka daha kazandin

5
3
yanıtYanıtla
AdanalıMobil-IOS:

Hdp Tunceli'de gelecek ve saten CHP yanlış bir seçimdi orda

7
1
yanıtYanıtla
Vartinikli62Mobil-ANDROID:

dersim'de Hdp'nin kazanmasından daha doğal ne olabilir ki?

4
4
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title