Haberler

Kırmızı Liste ile Aranan PKK'lı Terörist, ABD'li Komutanın Yanında

TÜRKİYE'nin ilk kez Irak'ta Sincar (Şengal) Dağı ile Suriye'nin kuzey doğusundaki Karaçok Dağı'na düzenlediği hava operasyonu sonrası bölgede inceleme yapan ABD'li askerlerin yanında yer alan kişinin, İçişleri Bakanlığı'nın aranan teröristler listesinde kırmızı listede yer alan PKK'lı, 'Şahin...

TÜRKİYE'nin ilk kez Irak'ta Sincar (Şengal) Dağı ile Suriye'nin kuzey doğusundaki Karaçok Dağı'na düzenlediği hava operasyonu sonrası bölgede inceleme yapan ABD'li askerlerin yanında yer alan kişinin, İçişleri Bakanlığı'nın aranan teröristler listesinde kırmızı listede yer alan Pkk'lı, 'Şahin Cilo' kod adlı Abdi Ferhad Şahin olduğu ortaya çıktı. Terörist elebaşı Abdullah Öcalan'ın Suriye'den çıkarıldığı dönemde PKK'nın Avrupa sorumluluğunu yapan ve çözüm süreci döneminde Kobani'de bulunan Şahin'in adı, İmralı'da yapılan görüşmelerde de geçmişti.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) dün Sincar Dağı ile birlikte hava operasyonu düzenlediği Suriye'nin kuzey doğusunda yer alan Karaçok Dağı'na sabah saatlerinde iki helikopterle gelen Amerikalı komutan ve askerler hedef alınan yerleri gezdi. Amerikalı komutana terör örgütü PKK'nın Suriye'deki kolu YPG'liler eşlik etti. YPG sözcüsü Redur Halil'in yanı sıra Türkiye'nin başına 4 milyon ödül koyduğu ve kırmızı liste ile aradığı PKK'lı terörist 'Şahin Cilo' kod adlı Abdi Ferhad Şahin'in de ABD'li komutanın hemen yanında yer aldığı ve tercüman aracılığı ile kendisini bilgilendirdiği görüldü.

Terösit elebaşı Abdullah Öcalan'ın Suriye'den çıkırıldığı dönemde örgütün Avrupa sorumluluğunu yapan Şahin'in, Öcalan ile ilgili Avrupa'daki ülkeler ile temasları sağlayan kişi olduğu da belirtildi. Çözüm süreci döneminde HDP İmralı heyetinin Öcalan ile yaptığı görüşmelerde adı sık sık geçen ve o dönemde Kobani'de olduğu belirtilen Abdi Ferhad Şahin'in zaman zaman Kandil'deki görüşmelere katıldığı belirtilmişti. Şahin hakkında Türkiye'deki birçok eylemle ilgili arama kararı bulunduğu belirtildi. - Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Suriye PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title