Haberler

'Kırmızı Fularlı Kız' Deniz Karacagil'in Anne Ve Babası Gözaltına Alındı

Güncelleme:

Kamuoyunda taktığı kırmızı fularıyla tanınan Ayşe Deniz Karacagil'in anne ve babası, cenaze dönüşü 'terör örgütü propagandası' yapmak suçundan gözaltına alındı.

Gezi Parkı eylemleri sırasında taktığı kırmızı fularla nedeniyle kamuoyunda 'Kırmızı fularlı kız' olarak bilinen ve mayıs ayı sonunda Rakka'da hayatını kaybeden Ayşe Deniz Karacagil'in anne ve babası Sabiha Gökçen Havalimanı'nda gözaltına alındı.

RAKKA'DA DÜZENLENEN CENAZE TÖRENİNE KATILMIŞLARDI

Anne ve babası Ömer Karacagil ile Nuray Erçağan, Rakka'da IŞİD ile çatışmada öldürülen kızları için YPG tarafından Kobani'de düzenlenen cenaze törenine katılmışlardı.

GEREKÇE: TERÖR PROPAGANDASI

Gözaltı gerekçesinin 'terör örgütü propagandası' yapmak olduğu ifade edilirken, Karacagil ve Erçağan'ın Kartal'daki Anadolu Adliyesi'ne götürüldüğü kaydedildi.

NE OLMUŞTU?

Karacagil, Antalya'da Gezi eylemlerine katıldığı gerekçesiyle 'örgüt üyeliği'nden 98 yıla kadar hapsi istendikten sonra PKK'ya katılarak 'Destan Yörük' kod adını almıştı.

Daha sonra Suriye'ye geçen Karacagil, YPG öncülüğündeki Demokratik Suriye Güçleri'ne (DSG) bağlı Enternasyonal Özgürlük Taburu'nda IŞİD'e karşı savaşırken 29 Mayıs'ta hayatını kaybetmişti.

Karacagil, Suriye'nin Kobani kentinde toprağa verilmiş, cenazeye Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye geçen annesi Nuray Erçağan ve babası Ömer Faruk Karacagil de katılmıştı.


(Ayşe Deniz Karacagil)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ayşe Deniz Kobani PKK Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title