Haberler

Kırmızı Fularlı Kız'ın Annesi HDP'den Aday

Güncelleme:

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antalya 3. sıra milletvekili adayı olan ve Gezi Parkı eylemleri nedeniyle 103 yıl hapisle yargılanırken PKK'ya katılan 'Kırmızı Fularlı Kız'ın annesi Nuray Erçağan, "HDP'nin barajı aşıp aşamaması sorun değildir. O hayali bir barajdır. Sokaklarda yüzde 50'lerdeyiz" dedi.

HDP Antalya 3. sıra milletvekili adayı ve Gezi Parkı eylemleri nedeniyle 103 yıl hapisle yargılanırken PKK'ya katılan 'Kırmızı Fularlı Kız'ın annesi Nuray Erçağan, listelerin açıklanacak olması nedeniyle Diyarbakır'a geldi. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Erçağan, Türkiye'nin kendisini 'Kırmızı Fularlı Kız'ın annesi olarak tanıdığını söyledi. Erçağan, "Bütün Avrupa'ya mal olan büyük ve saçma olan bir iddiaydı. Kırmızı fular bir suç unsuru olarak görüldü. Bundan dolayı Avrupa mahkemelerinde komik bir iddiaydı. Mahkemesini sorarsanız eğer her şey iade edildi ama 'Kırmızı Fular' halen esir" dedi.

"7 HAZİRAN SEÇİMLERİ TEK UMUDUM DEĞİL"

7 Haziran genel seçimlerinin tek umudu olmadığını dile getiren Erçağan, "HDP sokaktan gelen bir partidir. Yüzde 10'u geçmese bile biz yine sokakta derdimizi söyleyeceğiz. Baraj aşıldı aslında. Bütün halklar yönünü HDP'ye çevirdi. Barajı aşıp asmaması sorun değildir. Hayali bir baraj olmaktadır. Sokaklarda yüzde 50'yiz bizler. 14'üncü sırada bile olsam sorun değildir. Yine onun için çalışacağım. Çünkü barışa bir şans vermeliyiz" şeklinde konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Halkların Demokratik Partisi Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title