Haberler

Kırmızı Etteki Tavan Fiyat Uygulaması

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, et fiyatlarında bir tavan fiyat belirlenmesini tüketiciler açısından olumlu bulduklarını söyledi.

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, et fiyatlarında bir tavan fiyat belirlenmesini tüketiciler açısından olumlu bulduklarını söyledi.

Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yıllarda özellikle et başta olmak üzere gıda ürünlerinde anormal fiyat artışları yaşandığını belirtti.

Özellikle tarım ürünlerinde tarladaki fiyatla tüketiciye yansıyan fiyat arasında neredeyse beş kat olabildiğini vurgulayan Küçük, "Bu açıdan hem tarladaki ürünü üreten kişiler hem de tüketici mağdur. Arada birileri para kazanıyor ama aslında ülke olarak hepimiz kaybediyoruz. Dolayısıyla et fiyatlarında böyle bir tavan fiyat belirlenmesini biz tüketiciler açısından olumlu buluyoruz" diye konuştu.

"Denetimin iyi yapılması gerekli"

Uygulamada yerel yönetimlere büyük görev düştüğünün altını çizen Küçük, şöyle devam etti:

"Başta Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olmak üzere yetkili tüm otoriteleri de etkin denetim yapmaya davet ediyoruz. Çünkü tüketiciye satıma sunulan ürünlerin sağlıklı ve hijyenik olması açısından hem de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından belirlenmiş olan bu fiyatlara uyulup uyulmadığının belirlenmesini istiyoruz. Kasaplarda fiyatı belirtir bir tarife yok. Oysa fiyat ve etiket yönetmeliğince et fiyatlarını belirtir tarifenin kasap reyonunda liste şeklinde tüketicinin görebileceği bir yere asılması gerekir. Bu anlamda da belediyeler ve ticaret odaları hem yetkili hem de denetimi yapmakla sorumludur. Eğer et fiyatlarındaki belirlenmiş tavan fiyata uyulmazsa tüketici açısından bir faydası olmayacak."

Uygulamanın tüketiciler açısından olumlu ve yerinde olduğuna işaret eden Küçük, bununla birlikte tarifelerin fiyatlar listesinin tüketicinin görebileceği yere asılması gerektiğini söyledi.

Küçük, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından satılan ürünlerin hijyenik ve sağlıklı olmasının denetlenmesini belediye ve ticaret odalarının da etiket ve tarife denetimi yapmasını talep ediyoruz. Yoksa belirlenen fiyatlar göstermelik olarak 'et fiyatını belirledik' olarak kalacaktır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title