Haberler

İzmir'de "Kırmızı Altın" Olarak Bilinen Kirazın Hasadı Başladı

Güncelleme:

İzmir'in Torbalı ilçesine bağlı Dağkızılca bölgesinde yetişen kiraz toplanmaya başlandı. Kiraz bu yıl az olduğu için geçen yıla göre daha pahalı.

İzmir'in Torbalı ilçesinde yetişen ve organik üretilen lezzetli Dağkızılca kirazının ilk hasadı gerçekleştirildi. 13 bin kiraz ağacının bulunduğu Dağkızılca'da meyvenin bu yıl hasadı dün itibariyle başladı. Almanya, İngiltere, Fransa, İsveç, Danimarka, Rusya ve Arap ülkelerine gönderilen kiraz bu yıl cep yakacak. Üreticiler, hava şartları nedeniyle bu yıl verimin az olduğunu ve fiyatların artacağını söyledi.


"VERİM DÜŞÜK, FİYAT ARTACAK"

Geçen yıl yaklaşık 70 ton kirazın toplandığını bu yıl verimin düşük olduğunu ifade eden kiraz üreticisi Adem Sözal, düşüşü hava şartlarına bağladı. Kiraz üretiminin zor olduğunu belirten Adem Sözal, 365 gün yapılan bakım sonrasında sadece 25 gün hasat işlemi yaptıklarını dile getirerek, "Hasattan sonra yine bakım yapılıyor. Herkesin harcı değildir bu üretimi yapmak. Torbalı'nın kirazı Türkiye'nin en iyi kirazdır. Dünyanın birçok ülkesine gönderilen kiraz her zamanki gibi çok beğeniliyor. Ancak verim az olduğundan dolayı fiyatlar bu yıl 15-16 liraya kadar çıkabilir. İlk hasadımızı gerçekleştirdik ve iç piyasaya gönderdik. 10 gün içerisinde Napolyon ve Salihli cinsi kirazları toplayıp yurt dışına göndereceğiz. Şuan Avrupalıların gözü kirazımızda" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Torbalı İzmir Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (7)

IoI:

Erdoğan''dan Bir Vize Mesajı Daha: 50 Yıllık Bıkkınlık Bir Nebze Olsun Giderilsin!! Ne döneksin sen var ya sen!

6
2
yanıtYanıtla
ESİN:

SANKİ GEÇEN YİL UCUZDU BU SENE HER ZAMANKİ GİBİ AZ DEYİP KAZİK FİYATA SATACAKLAR. HALKİN SADECE GÖZÜ BAYRAM EDİYOR. TATMAK YASAK. .

4
2
yanıtYanıtla
ya esin:

kiraz üretiçisi sadece toplama işçiliğine çalışıyor geçen yıl bir liraydı kilosu toplamadım çürüdü

yanıt2
yanıt0
leoux:

ulan hep bir mazerettir almış başını gidiyor!bu fiyatlar üreticiden tüketiciye gelinceye kaç kişiyi doyuruyor! aradakiler kalkarsa ancak halk, pazarda ucuz meyva sebze yer. yoksa biz ancak kilo ile değil adet ile yemeğe her zaman mahkumuz!

4
1
yanıtYanıtla
QWERTY:

Kiraz denince akla ilk gelen napolyon kirazıdır. Bu kirazı da Konya\Akşehir de yedim üzerine kiraz tanımam.

2
2
yanıtYanıtla
çifçilik ölmüştür boş iş.:

kirazcılık rezilliktir zararına hamballık yapmadır sadece toplama işçiliğine satarsın malını . altınmış ne altın ya geçen yıl hiç toplamadım başında kurudu bir liraya kiraz elli kilo topla ağaçtan günde tamamını işçiye versen kurtarmaz.

1
0
yanıtYanıtla
Yörük:

Kirazın kilosu üreticiden 1 liraya çıkıyor zaten. Yapılıyorsa hobi olarak falan yapılabilir kiraz üretimi eşe dosta dağıtılır. Para kazanacam diyosanız epey bi ağacın olması gerek.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title