Haberler

Kirmasti Deresi'nde Islah Ediliyor

Mustafakemalpaşa Belediyesi, Kirmasti Deresi’nin ıslah ve çevre düzenleme çalışmalarına başladı.

Mustafakemalpaşa Belediyesi, Kirmasti Deresi'nin ıslah ve çevre düzenleme çalışmalarına başladı.

Mustafakemalpaşa'nın can damarı olan Kirmasti Deresi'nin görselliği, ihale aşamasına gelen

Kule Kafe Restoran Projesi ile bir bütün olabilmesi için gün yüzüne çıkartılıyor. Devlet Su İşleri 1. Bölge Müdürlüğü'nün desteğiyle yapılan dere ıslah çalışmalarını inceleyen Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, su akışının daha sağlıklı hale getirilerek, dere boyunda sahil düzenlemesinin yapılacağını belirtti.

Çalışmalar kapsamında görüntü kirliliğinin ortadan kaldırılarak, derenin sağ tarafında yürüyüş yolu oluşturulacağını dile getiren Başkan Kurtulan, "Kirmasti Deresi, Mustafakemalpaşa'nın sahip olduğu en önemli değerlerinden biridir. Bereketli ovalarımız bu bölgeden besleniyor. Bunun yanında akan suyu değerlendirmek, derenin güzelliklerini ortaya çıkarmak da Mustafakemalpaşa Belediyesi'nin projelerinden biriydi. Dere içindeki ıslah çalışmalarına başladık. Hemen bunun yanında Kule Kafe Restoran'ın yapılacağı alan bulunuyor. Bu projede şu anda ihale aşamasına gelmiş durumda. Kirmasti Deresi'nin güzellikleri, sosyal donatı alanları ve yürüyüş parkurları ile gün yüzüne çıkacak. Vatandaşlarımız, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile oluşturduğumuz 'Bütünşehir' sinerjisinin Mustafakemalpaşa'da yayıldığını önümüzdeki günlerde en güzel şekilde görecekler" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafakemalpaşa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title