Haberler

Kırkpınar Öncesi Başpehlivanlar Er Meydanında

Kırklareli’nin Babaeski ilçesinde pehlivanların Tarihi Kırkpınar Güreşleri öncesinde son form tutup kendilerini gösterdiği er meydanı olan Büyükmandıra Belediyesi’nce 91’incisi düzenlenen Kavasoğlu ve Şamdancıbaşı İbrahim Yağlı Güreşleri’nde başpehlivanlar er meydanına çıktı.

Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde pehlivanların Tarihi Kırkpınar Güreşleri öncesinde son form tutup kendilerini gösterdiği er meydanı olan Büyükmandıra Belediyesi'nce 91'incisi düzenlenen Kavasoğlu ve Şamdancıbaşı İbrahim Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlar er meydanına çıktı.

Başpehlivanlar er meydanında güreşmeden önce bayrak töreni gerçekleşti. Başpehlivanlar ellerine Türk Bayrağı alıp er meydanını turladı. Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Büyükmandıra Belediye Başkanı Sertaç Balyemez yaptı. Balyemez, "Son zamanlarda yaşanan hain terör olayları nedeniyle ne yazık ki çok sayıda şehit ve yaralılarımız olmuştur. Bu bizleri derinden üzmüştür. Belediye meclisi ile bu yıl etkinlerimizin eğlence kısmını olan konseri erteleyerek at yarışlarını iptal ettik. 90 yıldır yapılmakta olan geleneksel ata sporumuz yağlı pehlivan güreşlerimizi yapma kararı aldık" dedi.

Konuşmanın ardından başpehlivanların kura çekimi gerçekleşti. Büyükmandıra Şehir Stadı'nda gerçekleştirilen Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin son başpehlivanı Antalya Bölgesi'nden Orhan Okulu, olmak üzere Ali Gürbüz, Recep Kara gibi 25 baş pehlivan er meydanına çıkarak güreşmeye başladı. Pehlivanlar, adlarını finaldeki güreşe yazdırabilmek için yoğun çaba harcıyorlar. - KIRKLARELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Büyükmandıra Kırklareli Kırkpınar Babaeski Spor Haberler

title