Haberler

Kırkpınar Müzesi, Cazibe Merkezi Olacak

Kırkpınar Derneği Başkanı Yazoğlu: "Postacıların dahi adresini bulamaması üzerine, derneğin tanınırlığını artırmaya karar verdik"

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin kültürünü yaşatmak için, 2001 yılında kurulan ve müze şeklinde düzenlenen Kırkpınar Derneği'nin cazibe merkezine dönüştürülmesi için uğraş veriliyor.

Mankenlerden, fotoğraflara, büstlerden, heykellere kadar Kırkpınar kültürünü yansıtan yaklaşık 100 objenin bulunduğu Kırkpınar Derneği, bir müze şekilnde düzenlendi. Kent merkezinde olmasına rağmen müzeye ilginin az olması ve tabelasının ancak Maarif Caddesi'nden geçenler tarafından görülebilmesi üzerine Kırkpınar Derneği harekete geçti.  Öncelikle dernek bahçesinin peyzajı yenilendi. Yeni eşya ve objelerle zenginleştirilen derneğin, ilgi alanı olması için yoğun bir çaba sarfediliyor.

Kırkpınar Derneği Başkanı ve eski güreş ağalarından Alper Yazoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, postacıların dahi adresini bulamaması üzerine, derneğin tanınırlığını artırmaya karar verdiklerini söyledi

Problemleri olan eski bir Edirne evinde hizmet verdiklerini anlatan Yazoğlu, şunları kaydetti:

"Bu eski Edirne evinin çatısı akıyor, ısınma sorunu var. Yeterli bir bakım, restorasyon yapılmamış. Bu yıl onu da programımıza aldık.  Hatta bir takım desteklerle projelendirdik. Yeni bir düzenlemeyle binanın diğer yarısını da alarak iyi bir çalışmayla burayı herkesin tanıyacağı, ilgi göstereceği, gelip ziyaret etmekten keyif alacağı özel bir müze haline getireceğiz." - Edirne

Kaynak: AA / Yerel

Kırkpınar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title