Haberler

Kırkpınar'ın Yolu Fevziye'den Geçecek

Yalova’nın Altınova ilçesinde bulunan Fevziye köyünde bu yıl 110. kez gerçekleştirilecek Fevziye Yağlı Güreşleri’nin programı belli oldu.

Yalova'nın Altınova ilçesinde bulunan Fevziye köyünde bu yıl 110. kez gerçekleştirilecek Fevziye Yağlı Güreşleri'nin programı belli oldu.

Ramazan Bayramı'nın üçüncü günü olan 7 Temmuz 2016 Perşembe günü Fevziye Er Meydanında yapılacak yağlı güreşlerde Türkiye'nin önde gelen pehlivanları güreşecek. Yapılacak organizasyon öncesi Fevziye Yağlı Pehlivan Güreş Ağası Orbay Tuna, Fevziye Köyü Muhtarı Necmi Yüksel ve Güreş Ağası yardımcısı Ufuk Uslu, Yalova Gençlik Hizmetli ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan'ı ziyaret etti.

Fevziye Yağlı Güreşlerinin ağası Orbay Tuna, "110 yıldır güreş severler arasında Kırkpınar'a giden yol, Fevziye'den geçer sözleri bu yılda kendini gösterecek. Bu yıl ki güreşlerde Ali Gürbüz, Orhan Okulu, İsmail Balaban, Mehmet Yeşil Yeşil, Fatih Atlı, Faruk Akkoyun, Serhat Gökmen ve Süleyman Aykırı gibi iddialı 40 başpehlivan güreşlere katılmak üzere sözleşme imzaladı. Toplamda bin civarı pehlivanın katılacağı güreşlerin kıran kırana olacağı tahmin ediliyor" dedi.

Fevziye Köyü Muhtarı Necmi Yüksel ise, "Olimpiyat şampiyonu güreşçi Gazanfer Bilge'nin köyü Fevziye, güreş tarihimizde önemli yere sahiptir. Kültürlerin spor çatısı altında toplanmasıyla Anadolu'da kardeşliği ve bütünleşmeye simgeleyen Tarihi Fevziye Yağlı Güreşleri bu sene de müthiş bir organizasyona hazırlanıyor" şeklinde konuştu.

Spor İl Müdürü Metin Kaplan da ata sporu olan ve geleneksel olarak 110. kez düzenlenecek Fevziye Yağlı Pehlivan Güreşlerinin kültürel değerlerin korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması anlamında büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı. - YALOVA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Metin Kaplan Kırkpınar Altınova Yalova Spor Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title