Haberler

Kırkpınar'ın "Rövanşı" Antalya'da Yapılacak

Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen 11. Gökbel Yaylası Yağlı Güreşleri, 1-2 Ağustos'ta yapılacak.

Gökbel Yaylası Yağlı Güreşleri için ilçeye gelen pehlivanlar, ilk antrenmanlarına Zimbitlik Spor Tesisleri'nde çıktı. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in de izlediği antrenmana 2006 yılı Kırkpınar Başpehlivanı ve 2015 yılı finalisti Osman Aynur, İsmail Koç, İsmail Erkal, başaltı pehlivanlar Hakkı Aygün ve Furkan Durmuş da katıldı. Bu yılın Kırkpınar başpehlivanı Orhan Okulu idmana çıkmasa da, organizasyon yetkilileri, Okulu'nun hafta sonu yapılacak güreşlerde mücadele edeceğini duyurdu.

Adem Murat Yücel, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1 Ağustos'ta Volkan Konak'ın vereceği konserle başlayacak etkinliğe 500'e yakın güreşçinin katılacağını söyledi. Alanya Belediyesi olarak organizasyonun çalışmalarını tamamladıklarını belirten Yücel, "Ata sporumuzu yaşamak ve yaşatmak adına 11 yıldır sürdürdüğümüz bu etkinliğimizi Gökbel Yaylası'nda devam ettiriyoruz. Burada halkımızla bir arada olmaktan mutluluk duyacağız. Hafta sonu halkımızın hoş vakit geçirmelerini diliyorum" diye konuştu.

Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen güreşlerin Kırkpınar'ın rövanşı olduğunu belirten başpehlivan Osman Aynur ise Kırkpınar yarışlarında başarılı olmuş sporculardan çoğunluğun Alanya'daki Gökbel Güreşleri'ne katılacağını anlattı.

Okulu ile mücadelesini, "Geçen hafta yarım kalmış iş" diye nitelendiren Aynur, şunları söyledi:

"Alanya Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel nezdinde yapılan 2015 yılı yağlı güreşleri için buraya geldik. Bütün başpehlivanlar ve güçlü rakiplerimiz burada. Buraya iyi hazırlanarak geçen hafta Edirne Kırkpınar'daki güreşin rövanşını Orhan Okulu'dan alacağım."

Antrenman sonrası Belediye Başkanı Yücel, sporculara baklava ikram etti.

Kaynak: AA / Yerel

Alanya Belediyesi Adem Murat Yücel Osman Aynur Kırkpınar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title