Haberler

Kırkpınar'ı Su Bastı

Güncelleme:

Edirne'de yağmurun ardından debisi yükselen Tunca Nehri'nin Sarayiçi'nden geçen bölümünde su taşkınları görüldü.

Belediye ekipleri toprak yığarak suların güreşlerin yapıldığı Sarayiçi alanına girmesini engellerken, gece yarısı yağmur drenaj ızgarasından su boşaltan motopomp makinesinin arıza yapması sonucu nehirden taşan su, Sarayiçi'ne doldu. Belediye ekipleri Kırkpınar tesislerinin girişine kadar giren suları sabaha kadar çalışma yaparak temizledi.

Edirne'de son 1 haftada aralıklarla yağan yağmur nedeniyle su düzeyi yükselen Tunca Nehri bazı noktalarda yatağından çıktı. Dün sabah saatlerinde bu yıl 653'ncüsü yapılan Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nin yapıldığı Sarayiçi'ne ulaşımı sağlayan Fatih Köprüsü ayaklarına kadar suyun yükselmesi taşkın riskini ortaya çıkarırken, nehir debisindeki artık nedeniyle güreşlerin yapıldığı Sarayiçi'ne sular girmeye başladı.

Edirne Belediyesi Kırkpınar alanlarının sularla dolmasını yağmur drenaj ızgaralarını toprakla kapatarak önledi. Adalet Kasrı'nın bulunduğu alanı da toprakla kapatan ekipler, yayılan suları motopomp ile yeniden nehre vermeye başladı. Sabaha karşı saat 03.00 sıralarında motopomp makinesinin arıza yapması sonucu su güreşlerin yapıldığı Kırkpınar tesislerinin girişine kadar yükseldi. Stantların kurulduğu alanın bir kısmı ile Er Meydanı giriş kapılarından Koca Yusuf Misafir Tribünü ve protokol kapısına kadar su geldi.

Edirne Belediyesi ekipleri, suyu boşaltmak için motopomp makinesini tamir ederken, ayrıca 3 motopomp daha getirdi. Suların tesislere girmesini engellemek isteyen ekiplerin yaklaşık 20 santimetre yükseklikteki su tahliye çalışması sabah saatlerine kadar sürdü. Tesislere dolan suyun büyük bir bölümü pompalarla yeniden nehre bırakırken, belediye ekiplerinin çalışmaları uzun süre devam etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Edirne Belediyesi Tunca Nehri Kırkpınar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title