Haberler

Kırkpınar'da Yerel Değerler Ön Plana Çıkartılacak

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Haftasında, kentin yerel marka ve değerlerini ön plana çıkaracak çalışmalar yapacaklarını bildirdi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Haftasında, kentin yerel marka ve değerlerini ön plana çıkaracak çalışmalar yapacaklarını bildirdi.

Gürkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl Kırkpınar'ın geçen yıllardan farklı olacağını söyledi.

Edirne'nin beyaz peyniri, mis sabunu, aynalı süpürge gibi kente ait değerlerin tanıtımının etkili bir şekilde yapılacağını ifade eden Gürkan şöyle devam etti:

"Kırkpınar'ı o panayır havasından kurtarıyoruz. Daha çok hem geleneklerimizi yaşatan hem de diğer yandan insanların oralarda gezmekten mutlu olacağı, konforlu bir Kırkpınar haftası yaşatmaya çalışıyoruz. İnsanların gezip eğlenebileceği, etkileneceği ve alışveriş yapabileceği, bir düzenleme yapıyoruz. Örneğin yerel markalarımızı çok öne çıkarıyoruz. Edirne'ye ait olan değerler ön planda olacak. Kırkpınar'ın kalitesini ve kalibresini düşürücü, bozucu şeyler olmayacak. Mesela Edirne peyniri markası olacak. Badem ezmesi gibi ürünlerimiz olacak. Dahası bunların yapılışını mesela badem ezmesinin, süpürgenin yapılışını anlatmak istiyoruz orada. Mis sabunu, Edirnekari gibi birçok değerimizin hem satışını hem yapılışını sergileyeceğiz. Yerel ve bölgesel markaların öne çıktığı, yapım sürecinin hikaye halinde anlatıldığı bir düzenlememiz olacak. Bunun dışında sosyal etkinliklerimiz olacak."

Kaynak: AA / Güncel

Recep Gürkan Kırkpınar Mis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title