Haberler

Kırkpınar'da Antalya Tekelini Kıran Samsunlu: Fatih Atlı

SALİH BARAN - "Yağlı güreşlerin olimpiyatı" olarak gösterilen Kırkpınar'da son 5 yılda altın kemerin rotasını güneyden kuzeye çeviren Fatih Atlı, geçen yıl kazandığı başpehlivanlığını bu yıl da sürdürmek istiyor.

Antalya, son yıllarda hem güreşçi yetiştirmede gösterdiği özen hem de her boyda güreşçilerinin başarısıyla Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde adından söz ettiriyor. Nemli ve sıcak havasına rağmen, yerel yönetimler ve halkın da verdiği destekle son yıllarda başpehlivanlık kürsüsünden inmeyen Antalya'nın yükselişi 2009 yılında altın kemerin ebedi sahibi olmaya çok yaklaşan Mehmet Yeşil Yeşil'in final güreşinde Recep Kara'yı yenmesiyle başladı.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin 649. buluşmasının gerçekleştiği 2010 yılında rakibi, hemşehrisi Ali Gürbüz'ü yenen Mehmet Yeşil Yeşil altın kemeri yeniden Antalya'ya götürdü. Kurallar gereği altın kemerin ebedi sahibi olunması için üst üste başpehlivan olunması şartını yerine getirmesine çok az kalan son iki yılın başpehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil, 650. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde rakibi Fatih Atlı'ya yenilerek, bu umudunu yitirmişti. Ancak o yıl altın kemer, başpehlivan olan Ali Gürbüz aracılığıyla yine Antalya'ya gitmişti.

Dededen ve babadan güreşçi Antalyalı Gürbüz, 2011 ve 2012 yıllarında gerçekleştirilen Kırkpınar'da yine başpehlivan kürsüsünün zirvesine oturmuş ancak 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri (2013) başpehlivanlığı, doping kullandığı tespit edildiği için İsmail Balaban'a verilmişti.

Altın kemeri ebedi olarak Antalya'ya götürme hayali biten Ali Gürbüz'ün kemerini İsmail Balaban, Konyaaltı girişindeki karşılamayla yine Antalya'ya götürmüş, başpehlivanlık gururunu yine Antalyalılar yaşamıştı.

Samsunlu Fatih Atlı, Antalya'dan kemeri aldı

Altın kemerde Antalya serisini devam ettirmek isteyen İsmail Balaban geçen seneki 653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne yine iddialı çıktı.

Samsunlu Fatih Atlı ile finalde karşılaşan İsmail Balaban uzatmalarda önce boyunduruk ve çengel yediği Fatih Atlı'ya yenilerek hem başpehlivanlığı hem de Antalya'nın son yıllardaki namını Samsun'a kaptırmıştı.

Ustası Bayram Ertan'ın teşvikiyle 15 yaşında Ladik Belediyespor'da güreşe başlayan Fatih Atlı, 2000 yılında ilk kez çıktığı Kırkpınar çayırında final güreşi yaparak önümüzdeki yıllarda çeşitli boylardaki başarısı nedeniyle başpehlivanlığa kadar yükseldi.

Altın kemerin peşini bırakmayacağını belirten Fatih Atlı, bu yılki güreşlere 8 ay önce sıkı bir idmanla başladığını ifade ediyor.

Bu yıl herhangi bir aksilik olmadığı taktirde 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanlığı için sonuna kadar iddialı olduğu belirten Fatih Atlı, "Mevcut başpehlivanlar arasında iddialı rakiplerimiz var, ancak Kırkpınar'a hazırlanırken sadece kondisyon hazırlığı değil aynı zaman da tanıdığımız rakiplerimiz için bir taktik hazırlığı da yaptık" dedi.

Bu yıl da başpehlivanlık kürsüsünde zirveye yerleşmek istediğini belirten Fatih Atlı, "Allah izin verirse altın kemer mutluluğunu Samsun'a bir daha yaşatmak istiyorum. Yine iddialıyım. Allah'ın izniyle bu kemeri istiyorum ve bunun için her şeyimi ortaya koyacağım. Bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Ustama ve ekip arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ederim bu yolda hep beraber yürüdük. Allah nasip ederse çok güzel işler yapacağız. Mevlam kimseye kaza, sakatlık vermesin, hak eden kazansın" diye konuştu.

Son 6 yılın başpehlivanları

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne son 6 yılın birincileri şöyle:

Yıl      Başpehlivan Memleketi 2009  Mehmet Yeşil Yeşil Antalya  2010 Mehmet Yeşil Yeşil Antalya 2011  Ali Gürbüz Antalya 2012  Ali Gürbüz Antalya 2013  İsmail Balaban Antalya 2014  Fatih Atlı  Samsun

Kaynak: AA / Yerel

Fatih Atlı Kırkpınar Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title