Haberler

Kırkpınar'da Altın Kemer Sahibini Buluyor (5)

Er MEYDANI'NDA DEV TÜRK BAYRAĞI 654'ncü Tarihi Kırkpınar Güreşleri başpehlivanlık final güreşinden önce, görev yapan hakemler dev Türk bayrağı açarak tribünleri dolaştı.

Er MEYDANI'NDA DEV TÜRK BAYRAĞI

654'ncü Tarihi Kırkpınar Güreşleri başpehlivanlık final güreşinden önce, görev yapan hakemler dev Türk bayrağı açarak tribünleri dolaştı. Onuncu Yıl Marşı'nın çalındığı Er Meydanı'na güreşleri izlemek için gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan, ayakta karşıladıkları bayrağın geçişi sırasında ellerine aldıkları Türk bayraklarını salladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kırkpınar alanlarının imkanlarını düzeltmek için yeni çalışmalar yapıldığını kaydederek, "Önümüzdeki yıllar içerisinde Edirne'deki bu Er Meydanı'nda farklı bir proje ile burasını fiziki anlamdaki imkanları açısından Kırkpınar'a yakışır bir noktaya getirmek için ciddi bir çalışmamız var. Baya da bir mesafe almış durumdayız. Ümit ediyorum ki önümüzdeki yıl farklı bir şekilde burayı imar edip farklı bir Kırkpınar'ı yaşatmak için muafak olacağız diye ümit ediyorum. Bu geleneğin yıllar yılı devam etmesi için bizde elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz" diye konuştu.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin milletin önemli bir değeri olduğunu söyledi. Herkesin buna sahip çıkması gerektiğini anlatan Bakan Müezzinoğlu şunları söyledi:

"Bu durum çok sevindirici. Ama bunu daha vizyonel bir şekilde yol haritası belirleyerek yapmak gerekir. Milletimize ait bu sporu, gelecek nesillere, daha iyi bir noktada taşımalıyız. 654'ü 1654'lere nasıl taşırız bunun yol haritasını belirlemek gerekiyor. Kırkpınar'a katılan tüm güreşçilerimize başarılar diliyorum."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu Kırkpınar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title