Haberler

Kırkpınar Ağasına Davullu Zurnalı Karşılama

654.Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın 6. kez Kırkpınar Ağası olan Seyfettin Selim’i şehir merkezinde karşılamasıyla başladı.

654.Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın 6. kez Kırkpınar Ağası olan Seyfettin Selim'i şehir merkezinde karşılamasıyla başladı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan öncülüğünde, siyasetçiler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, eski Kırkpınar ağalarının katılımları ile oluşturulan kortej, Edirne Belediyesi önünden davul-zurna eşliğinde hareket ederek ağayı karşılamak üzere Talatpaşa asfaltına kadar yürüdü.

Talatpaşa asfaltından şehir merkezine doğru yaya olarak gelen Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim ile buluşan Edirne Belediye Başkanı Gürkan, Ağa Selim'e, ağalık kemerini takarak, ardından çiçek verdi. Karşılamanın olduğu platformda konuşma yapan başkan Gürkan, Kırkpınar'da 6 kez ağalık yapan Seyfettin Selimi karşıladıklarını belirterek, "Ağalık Kırkpınar'ın en önemli sembollerinden, en önemli nişanelerinden biridir. Değerli ağamız Kırkpınar'a ve Edirne'ye hoş geldi ve şeref verdi" dedi.

654. Tarihi Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim de, "Kırkpınar için Edirne'ye gelen herkese teşekkür ediyorum. Kırkpınar tarihi bir ata sporumuz, elimizden geleni yapacağız. Bütün başpehlivanların kendisine yakışır şekilde güreşeceğine inanıyorum" diye konuştu.

Ağanın karşılanmasının ardından kortej, Atatürk Anıtı'na yürüdü. Düzenlenen törende, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Belediye Başkanı Gürkan ve Kırkpınar Ağası Selim, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kırkpınar Marşı ile anıttaki tören son buldu.

Tören, Adalı Halil ve Kara Emin'in de mezarlarının bulunduğu Pehlivanlar Mezarlığı'nda devam etti. Kara Emin ve Adalı Halil'in mezarı başında, Edirne Müftü Yardımcısı Mehmet Karahan'ın duası eşliğinde, ebediyete göçmüş tüm pehlivanlara dualar edildi.

Sabah programı pehlivanlar mezarlığında son bulurken, 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin resmi açılışı saat 18.30'da Sarayiçi Er Meydanı'nda yapılacak. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Edirne Belediyesi Selahattin Gürkan Recep Gürkan Kırkpınar Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title