Haberler

Kırklarelispor Basketi Potaya Değil Gönüllere Attı

Güncelleme:

Ev sahibi takım Küçükköy ile konuk takım Kırklareli Belediyespor'un formalarının maç öncesi aynı renk olduğu anlaşıldı.


Kırklareli Belediyesi Basketbol takımı hükmen galibiyeti kabul etmeyerek fair play örneğine imza attılar.
Basketbol Bölgesel Ligi'nde Küçükköy ile Kırklareli Belediyesi basketbol takımları arasındaki karşılaşmada yılın fair play ödülüne aday olabilecek bir olay yaşandı.

Küçükköy takımının farklı renkte forması olmadığı için, kurallar gereği ev sahibi takım 20-0 hükmen mağlup sayılacaktı.

Hakem ve gözlemci raporları hazırlanırken bu gelişme sonrası Kırklareli Belediyespor takımının antrenörü Nejat Deyrin bir toplantı yaptı.

Kırklareli Belediyespor basketbolcuları ''Yenilsek de önemli değil. Biz buraya maç yapmaya geldik. Farklı renkteki yedek formalarımızı rakibe vererek oynarız'' dediler.

HER İKİ TAKIM KRIKLARELİ BELEDİYESİ FORMASIYLA…

Bunun üzerine her iki takım da üzerinde ''Kırklareli Belediyesi'' yazan farklı renkteki formalarıyla maça çıktılar. Başabaş bir mücadeleden sonra Kırklareli Belediyespor maçtan 92-86 galip ayrıldı.

SİZ KIRKLARELİLİLERİN GÖNLÜNDE ŞAMPİYON OLDUNUZ…

Maçtan sonra sporcuları makamında davet eden Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, sporculara fair play plaketi verdi.

Kesimoğlu '' Ülkemizin barış ve kardeşliğe en fazla ihtiyaç duyduğu bu günlerde bu davranışınızı çok önemli buluyorum. Atatürk'ün ''Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim'' sözünün ruhuna uygun bir davranıştır. Yenilebilirdiniz de, belki bu averaj 2. tura kalmanızı engelleyecek. Bunların hepsini bir kenara bırakıyorum. Bu davranışınız ile siz Kırklarelililerin gönlünde şampiyon oldunuz. Önemli olan sporcularımızın oy birliği ile hükmen galibiyeti kabul etmemesidir. Alın teriniz, emeğiniz olmadan alınacak galibiyete razı olmamanızdır. Fair play ruhunu yaşatmanızdır. Başta antrenör Nejat hoca olmak üzere sizleri kutluyorum'' dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Siyam Kesimoğlu Kırklareli Küçükköy Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title