Haberler

Kırklarelililerin Nabzı Mustafa Kemal Diye Atar"

Kırklareli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kırklareli'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kutlama Törenleri, Kırklareli Şehitliği'nde, çelenk sunulması ile başladı. Törenlerde, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından askeri birlikler saygı atışı yaptı. Daha sonra Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Şehitlik defterini imzalayarak, Milletvekilleri Selahattin Minsolmaz, Vecdi Gündoğdu, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Bekir Koçak, Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu ve beraberindekilerle Şehit mezarlarını gezdi ve Şehit mezarlarına dualar eşliğinde karanfil koydu.

Vilayet Meydanı'nda devam eden törenler, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Törende, Kocahıdır İlkokulu öğrencileri Kırklareli Valisi Esengül Civelek'e Türk Bayrağını ve Atatürk Posteri takdim etti. Kurtuluş kızı da Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu'na çiçek takdim etti.

Okunan şiirlerin ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, konuşmasına halkı selamlayarak başladı.

"BİR İNSAN ANCAK BU KADAR SEVİLEBİLİRDİ"

10 Kasım'ın Kırklareli halkı için hem üzücü hem de özel bir gün olduğunu belirten Kesimoğlu, "Biz 10 Kasım'da sadece baş öğretmenimizi, ulu önderimizi kaybetmedik. O yüce insan mazlum milletlere örnek olan yüz yılın lideriydi. Biz bu sabah O'nu andık. Bu toprakları bize emanet etiği için şükranla hatırası önünde bir kez daha eğiliyoruz. Bir insan ancak bu kadar sevilebilirdi. Bir daha ne O'nun gibisi gelir, ne de onun gibi gidecek var. Biz bugün Atatürk'e ağlamıyoruz, ağlamayacağız. Biz O'nu daha iyi anlamaya çalışacağız. Daha anlatmaya çalışacağız. Onun ilkelerini devrimlerini anlatacağız. Eğer O olmasaydı, bu ülke ne halde olurdu onu anlatacağız. O'nu anlamayanlara, anlamak istemeyenlere ısrarla anlatacağız bugün ve her gün" ifadelerini kullandı.

"AYNI TOPRAKLARDA DOĞMUŞ OLMAKTAN BÜYÜK ONUR DUYUYORUZ"

21 Aralık 1930 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk'ün Kırklareli'ne geldiğini anımsatan Kesimoğlu, "Bugün buradan haykırıyoruz. Burası Kırklareli, burada ölçülemeyen yurt sevgisi olan insanlar yaşar. Burası Kırklareli, burada laik, sosyal hukuk devletinin yılmaz savunucuları yaşar. Burada yaşayan insanların nabzı Mustafa Kemal diye atar. Burada Zübeyde analar her gün bir Mustafa Kemal meydana getirir. Buradan bir kez daha haykırıyoruz 'Sen rahat uyu Ata'm. Cumhuriyetin emin ellerdedir.' Aynı topraklarda doğmuş olmaktan büyük onur duyduğumuz Atatürk, senin sonsuz ışığında aydınlanmaya devam ediyoruz. Bu mücadele aydınlığın karanlık ile mücadelesi. Senin ışığında aydınlanıyor ve senin ışığında yürüyoruz. Canımız ve kanımız pahasına olsa da bu mücadelenin arkasında olacağız. Bugün bu güzel meydanda sana, senin mücadele arkadaşlarına binlerce kez selam olsun" dedi. - KIRKLARELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Siyam Kesimoğlu Mustafa Kemal Atatürk Esengül Civelek Kırklareli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title