Haberler

Kırklarelili Kadın Çiftçiler Yarıştı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 81 ilde her yıl yapılmakta olan "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" adlı bilgi ve proje yarışması Kırklareli İl Finali yapıldı."Bakanlığımızın önemle üstüne düştüğü projelerden birisiydi."

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 81 ilde her yıl yapılmakta olan "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" adlı bilgi ve proje yarışması Kırklareli İl Finali yapıldı.

Yarışma öncesi konuşan Kırklareli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Keçeci Kadın Çiftçiler yarışıyor yarışmasının bu yıl 10'cusunun düzenlendiğini belirterekİ;

"Bakanlığımızın önemle üstüne düştüğü projelerden birisiydi. İlk başlarda çok fazla devam etmez gibi düşünülse de bu sene 10'cusunu yapıyoruz. Yarışma ilçelerden yapılıyor, sonra il finali, bölge finali ve Türkiye Finali ile son buluyor. Şehrimiz tarım, hayvancılıkla geçinen ve tarımın ne olduğunu çok iyi bilen bir şehir. Özellikle tarım ve hayvancılıkta Türkiye'ye öncü olacak pek çok ilki başarmış. Bu yarışma neticesinde ilimizi temsilen seçeceğimiz arkadaşımız bölge finalinde de bizi çok iyi temsil edeceğine inanıyorum" dedi.

Kırklareli Halk Eğitim Merkezi (HEM) ve Akşam Sanat Okulu'nda (ASO) yapılan il finaline Kırklareli Merkezi Elif Bekar, Babaeski'yi Kadriye Durusoy, Demirköy'ü Sema Göre, Kofçaz'ı Zeynep Ceylan, Lüleburgaz'ı Figen Sebit, Pehlivanköy'ü Rabia Ergin, Pınarhisar'ı Ayşe Akter

ve Vize'yi Zeynep Alkan temsil etti.

Kadın çiftçilere üretim, bitkisel üretim, el sanatları, su ürünleri, kırsal turizm konularında 15 soru soruldu. Sorulara en çok doğru yanıt veren Pehlivanköy'den Rabia Ergin birinci olurken, yarışmanın ikincisi 10'ar soruya doğru cevap veren Sema Göre ve Zeynep Ceylan'a altın soru soruldu. İlk altın soruda her iki yarışmacı doğru cevap verirken, ikinci altın soru soruldu. İkinci altın soruya doğru cevap veren Sema Göre yarışmanın ikincisi, Zeynep Ceylan yarışmanın üçüncüsü oldu

Kırklareli İl Finalinde birinci olan Rabia Ergin, 10 Nisan 2013 tarihinde İstanbul'da yapılacak olan Bölge Finalinde Kırklareli'yi temsil edecek.

Yapılan il finaline, Kırklareli Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Keçeci, Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci, kamu kurum-kuruluşların temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

(ŞG)

13.03.2013 16: 17: 16

TSI

NNNN - KIRKLARELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hakan Keçeci Kırklareli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title